Εκπαίδευση Προτεινόμενο

Πανελλήνιες 2024: Τι θα ισχύσει με την ειδική μοριοδότηση

Ειδική μοριοδότηση στις Πανελλήνιες 2024 – O περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας σε συνεργασία με την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, καθόρισαν τους δικαιούχους (μαθητών και αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) του ειδικού ποσοστού, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Αναλυτικότερα, το ποσοστό αποδίδεται στους υποψηφίους ανά κατηγορία Λυκείου, οι οποίοι διαμένουν μονίμως στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές και συμμετέχουν στις πρώτες, μετά το συμβάν, πανελλαδικές εξετάσεις.
Η απόδοση γίνεται με βάση τον αριθμό των πληγέντων, σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις και δεν υπερβαίνει, ανά κατηγορία, το 2%. Η κ. Μακρή αναφέρθηκε επίσης στις προϋποθέσεις για την επιλογή των υποψηφίων αφού θα πρέπει να έχουν επιτύχει: α) την Ε.Β.Ε. ή τις Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών της οικείας σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης, εάν συντρέχει τέτοια περίπτωση, β) την Ε.Β.Ε. της σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης και

γ) τον συνολικό αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο του εβδομήντα τοις εκατό (70%) του αριθμού των μορίων που πέτυχε ο τελευταίος επιτυχών της κατηγορίας τους στη συγκεκριμένη σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος.

Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι η εξέταση, από το Υπουργείο Παιδείας, τέτοιων αιτημάτων πραγματοποιείται στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και εκδίδεται η απόφαση του Υπουργού Παιδείας, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Παράλληλα, περιέγραψε αναλυτικά, την διαδικασία της υποβολής του αιτήματος από την Περιφέρεια και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, όπως είναι οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με τη συνοδεία των απαραίτητων αποφάσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη και τον χαρακτηρισμό των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

πηγή

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο