Εφηβεία / 17+

1 στους 7 εφήβους αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Υπολογίζεται ότι 1 στους 7 έφηβους παγκοσμίως αντιμετωπίζει προβλήματα, που ως επί το πλείστον περνούν απαρατήρητα και δεν αντιμετωπίζονται

Μια νέα ψυχολογική παρέμβαση, με την ονομασία Early Adolescent Skills for Emotions (EASE), δημοσίευσαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η UNICEF, με στόχο να βοηθήσουν τους εφήβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και τους φροντιστές τους.

Υπολογίζεται ότι 1 στους 7 έφηβους παγκοσμίως αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, που ως επί το πλείστον περνούν απαρατήρητα και δεν αντιμετωπίζονται.

Το EASE είναι η πρώτη ψυχολογική παρέμβαση των ΠΟΥ-UNICEF για την αντιμετώπιση της έλλειψης φροντίδας ψυχικής υγείας για τους εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Τι είναι η παρέμβαση EASE

Η παρέμβαση EASE έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει εφήβους ηλικίας 10-15 ετών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και τους φροντιστές τους. Η παρέμβαση αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα εσωτερίκευσης, όπως συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και στρες.

Περιλαμβάνει επτά ομαδικές συνεδρίες για εφήβους που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση του άγχους και τρεις ομαδικές συνεδρίες για τους φροντιστές τους για την προαγωγή της υποστηρικτικής γονικής μέριμνας και τη στήριξη των εφήβων στην εξάσκηση των δεξιοτήτων EASE.

Η παρέμβαση EASE μπορεί να γίνεται από εκπαιδευμένους και εποπτευόμενους μη ειδικούς βοηθούς που υπόκεινται σε συνεχή επίβλεψη από επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Η προσέγγιση αυτή υιοθετήθηκε με επιτυχία σε παρόμοιες παρεμβάσεις για ενήλικες, όπως το Problem Management Plus (PM+), το οποίο έχει εφαρμοστεί ευρέως.

πηγή

Βία από παιδιά σε παιδιά: Πώς θα αλλάξει αυτό ;

Μετάβαση στο περιεχόμενο