Θέματα υγείας

10χρονο κορίτσι έμεινε έγκυος απο τον πατέρα της και αυτό δεν ήταν το χειρότερο

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, το Υπουργείο Υγείας της Παραγουάης αρνήθηκε να προσφέρει περίθαλψη σε ένα 10χρονο κόριτσι αφότου βιάστηκε από τον πατριό της και έμεινε έγκυος.

Οι βιολογικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του αξαναγκασμού αυτού του κοpιτσιού να συνεχίσει την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της, είναι χειρότερες και από βασανιστήριο” είπε ο Guadalupe Marengo, ο Αμερικανός αναπληρωτής Διευθυντής στη Διεθνή Αμνηστία.

Η έκτρωση είναι νόμιμη στην Παραγουάη μόνο εάν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας ή του εμβρύου της και παρόλο που οι αρχές της χώρας κατέληξαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περίπτωση, διεθνείς στατιστικές έρευνες υποστηρίζουν πως κοpίτσια κάτω των 15 ετών έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια επιπλοκή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, απ” ότι μεγαλύτερες γυναίκες.

Ο δρ. Ricardo Oviedo που εξέτασε τη μικρή στο τοπικό νοσοκομείο, περιέγραψε την εγκυμοσύνη της ως υψηλού κινδύνου κατάσταση.

Ο Marengo ζητάει από τις αρχές της Παραγουάης να επιληφθούν άμεσα του ζητήματος και όχι μόνο. Τέτοια περιστατικά δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο γι” αυτή τη χώρα με 26,000 παράνομες εκτρώσεις ετησίως να πραγματοποιούνται σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες.

Η μητέρα του κοpιτσιού κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου και συνεπώς συνεργός στο σεξουαλικό έγκλημα που διεπράχθει, ενώ ο πατριός καταζητείται από τον Απρίλιο.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο