Juniors Trends

1ο Βραβείο για το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής στον μαθητικό διαγωνισμό «Λέμε ΌΧΙ στο σχολικό & διαδικτυακό εκφοβισμό» – Δείτε το βίντεο

Το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής με την ταινία μικρού μήκους «Backspace» αναδείχθηκε νικητής του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού «Λέμε ΌΧΙ στο σχολικό & διαδικτυακό εκφοβισμό» που διοργάνωσαν το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο/British Council, με την υποστήριξη της Samsung Electronics.

Διαδικτυακός εκφοβισμός: Τι θα κάνω αν μου συμβεί;

Έλαβαν μέρος 299 ομάδες που αποτελούνταν από 1.138 μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, με την υποστήριξη 153 εκπαιδευτικών από 116 σχολεία 40 διαφορετικών πόλεων και περιοχών της Ελλάδας.

Σχολικός «εκφοβισμός» & κατάθλιψη!

Στόχος του προγράμματος  είναι να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει ο oλυμπισμός και η oλυμπιακή εκεχειρία όπως η αναγνώριση και αποδοχή της διαφορετικότητας, η ισότητα ευκαιριών, η κοινωνική ένταξη, η επίλυση διαφορών, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των μονάδων και των κοινωνιών. Η κατανόηση αυτών των εννοιών σε μικρές ηλικίες και μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων είναι πολύ σημαντική και προάγει το ομαδικό πνεύμα και τη δημιουργική συνύπαρξη διαφορετικών ιδεών, προελεύσεων, θρησκειών και πάνω από όλα το σεβασμό στα κοινά. Η πρωτοβουλία έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει δεκάδες χιλιάδες μαθητές από κάθε σημείο της Ελλάδας, αλλά και να βραβεύσει πρωτοβουλίες των μαθητών ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.

101082571_10157337291263603_8346881258847993856_n-768x438

Όλα όσα έγιναν στην διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης

Το παρών στην τελετή βράβευσης που φέτος, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, έδωσαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Α’ Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη. Όπως δήλωσε η Υπουργός Παιδείας: «Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές αλλά ακόμα περισσότερο όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, γιατί η συμμετοχή μετράει περισσότερο από τη διάκριση».  Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

O κ. Byung Moo Θεόφιλος Shin, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics Hellas, αφού συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, δήλωσε: «Η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα θα βρίσκεται πάντα στο κέντρο των δραστηριοτήτων της Samsung. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συμβάλλουμε σε μία καλύτερη παγκόσμια κοινωνία. Οφείλουμε να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε μαζί με την κυβέρνηση και διεθνείς οργανισμούς που έχουν το όραμα και την εμπειρία για να κάνουν τη διαφορά».

c0e5830b-screenshot_100-696x309

Aυτό είναι το video του σχολείου που κέρδισε στον διαγωνισμό

Για την παραγωγή της ταινίας συνεργάστηκαν οι μαθητές και μαθήτριες Σοφία Αγιάζη, Δήμητρα Αντωνιάδου, Μπατού Κατραντζή, Κορνηλία Πεχλιβανίδου και Αϊσενούρ Χατζή Αμέτ, υπό τις οδηγίες της καθηγήτριας Ειρήνης Πίτατζη που ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν ένα video «γροθιά» κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Τα σχολεία που κέρδισαν τα υπόλοιπα βραβεία και τις τιμητικές διακρίσεις στον διαγωνισμό “Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό”:

2ο Βραβείo: 8ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας – Stomp out Cyberbullying.

3ο Βραβείο: Ελληνογερμανική Αγωγή – Πες ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό.

4ο Βραβείο: 51ο Δημοτικό Αθηνών – Ικανοί για ΟΛΑ.

Τιμητική διάκριση για την πιο δημιουργική εργασία: Σχολή Μωραΐτη – The equality game.

Τιμητική διάκριση για την πιο καλλιτεχνική εργασία: Εκπαιδευτήρια Καντά – Λέμε ΌΧΙ στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό.

Τιμητική διάκριση για την πιο ομαδική εργασία: 3ο Γυμνάσιο Λάρισας – Σκέψεις πίσω από τις πράξεις.

Τιμητική διάκριση για την πιο τεκμηριωμένη εργασία: Γυμνάσιο Πάρου – Stop Bullying, Η φωτογραφία.

Τιμητική διάκριση για την πιο πρωτότυπη εργασία: 2ο Γυμνάσιο Γλυφάδας – Αν εσείς… τότε κι εμείς…

Τιμητική διάκριση για την πιο συνεργατική εργασία: ΕΕΕΕΚ Γυμνάσιο Κιλκίς – Όταν ο Σεβασμός αποκτά χρώμα και φωνή, γίνεται παρέα για μια Ζωή.

 

Διαβάστε σχετικά:

«Μάθημα Παρασκευής» Μια ταινία μικρού μήκους από μαθητές – εκπαιδευτικούς με θέμα τις κάμερες στο σχολείο! (Βίντεο)

«Γνωστοί Άγνωστοι»: Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ασημίου στέλνουν μήνυμα κατά του grooming με μια ταινία μικρού μήκους

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο