Ενημέρωση Επικαιρότητα

9χρονο κορίτσι γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο και κατάφερε να επιζήσει – Οι γιατροί της έδιναν λίγες ώρες ζωής

Κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις των γιατρών, η Vitória Marchioli, ένα κοριτσάκι από την Μπάρα ντε Σάο Φρανσίσκο στη Βραζιλία που γεννήθηκε σχεδόν χωρίς πρόσωπο εξαιτίας ενός σπάνιου συνδρόμου, γιόρτασε πρόσφατα τα ένατά της γενέθλια.
 
Σύμφωνα με την βρετανική Mirror, όταν γεννήθηκε το κοριτσάκι πριν από εννέα χρόνια και διαγνώστηκε με το σύνδρομο Treacher Collins, οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι το μωρό τους είχε μόλις λίγες ώρες ζωής. Μάλιστα, αρνήθηκαν να την ταΐσουν και συμβούλεψαν τους δικούς της να αρχίσουν να κανονίζουν τα διαδικαστικά για την κηδεία.
 
Εξαιτίας του σπάνιου συνδρόμου από το οποίο πάσχει η μικρούλα, περίπου 40 από τα οστά που έχει ένας υγιής άνθρωπος στο πρόσωπό του δεν αναπτύχθηκαν στην περίπτωση της Vitória, με αποτέλεσμα τα μάτια, το στόμα και η μύτη της να είναι παραμορφωμένα. Από τη γέννησή της μέχρι σήμερα το κοριτσάκι έχει υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων αποκατάστασης που έχουν βελτιώσει την αναπνοή της και την ποιότητα ζωής της.
 
Οι γονείς της, Ronaldo και Jocilene, 43 και 39 χρονών αντίστοιχα, δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ να προσπαθούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή της κορούλας τους και βασίζονται στις διαδικτυακές εκστρατείες υποστήριξης για να της εξασφαλίζουν την ιατρική βοήθεια που χρειάζεται. Όπως εξηγούν στις συνεντεύξεις τους, η ζωή για τους ίδιους και για την κόρη τους δεν είναι εύκολη. Ο κόσμος αντιδρά πολλές φορές με αγένεια όταν βλέπει το κοριτσάκι στο δρόμο και τα άλλα παιδιά του δέχονται bullying στο σχολείο εξαιτίας της αδερφής τους. Ωστόσο, ολόκληρη η οικογένεια ευχαριστεί κάθε μέρα το θεό για το «θαύμα» της επιβίωσης του κοριτσιού, το οποίο κρατήθηκε στη ζωή χάρη στην αγάπη και τη ζεστασιά της οικογένειάς της.
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο