Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Αδιαφορούν για την θεραπεία των παιδιών με καρκίνο. Θέλουν να κλέισουν το εξειδικευμένο Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο

Ένα μήνυμα ζωής που πρέπει να διαβάσετε όλοι από την “Φλόγα, σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια”

Οι μέρες, ακόμα και οι ώρες είναι πολύτιμες για κάποιους ανθρώπους. Για κάποιους, αύριο μπορεί να είναι αργά !!

Σήμερα, τα περισσότερα παιδιά με καρκίνο μπορούν να ιαθούν. Για να γίνει αυτό χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, διαγνωστικό και ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Μετά τον κεραυνό της διάγνωσης και αφού διαχειριστούμε τα πρώτα συγκλονιστικά συναισθήματα που μας κατακλύζουν, επικεντρώνουμε την προσοχή μας σ’ αυτό το ένα παιδί μας που νοσεί. Ζούμε τον καρκίνο μας, βλέπουμε, ακούμε, μαθαίνουμε, διασταυρώνουμε πληροφορίες και απόψεις και κρίνουμε, όσο μπορούμε πιο δίκαια. Είμαστε κάθε μέρα στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, προκειμένου να κερδίσουμε τη ζωή των παιδιών μας.

Διαπιστώσαμε λοιπόν, ότι η ακτινοθεραπεία γινόταν σε κέντρα που δεν ήταν σχεδιασμένα και εξειδικευμένα για παιδιά. Έτσι σχεδόν από την ίδρυσή της, η Φλόγα των γονιών, έθεσε βασικό στόχο τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για παιδιά. Το κόστος ήταν πολύ μεγάλο για να το αναλάβουμε μόνοι μας και εμείς μια χούφτα γονείς, χωρίς διαφημιστικά γραφεία και μεγάλες γνωριμίες.

Με τα χρόνια, η ανάγκη για την ίδρυση εξειδικευμένου Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου γινόταν όλο και πιο επιτακτική, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός στα δημόσια νοσοκομεία ενηλίκων, δεν ακολουθούσε την εξέλιξη της τεχνολογίας όπως θα έπρεπε.

paidia-me-karkino-juniorsclub.gr

Τελικά, με τον αγώνα και την επιμονή της Φλόγας, το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα έγινε πραγματικότητα στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού. Αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα που έχει γίνει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Μια τεράστια επένδυση χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ (3 εκατ. ευρώ) και της Φλόγας. (1/2 εκατ. ευρώ) Το τμήμα στη πλήρη του ανάπτυξη έχει δυνατότητα να καλύψει με ασφάλεια, εκτός από τα παιδιά και τους έφηβους όλης της χώρας.

Από το Δεκέμβριο του 2009 που τοποθετήθηκε ο εξοπλισμός μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 που λειτούργησε το τμήμα αγωνιστήκαμε, κόντρα στη γραφειοκρατία και την αδιαφορία, με την βοήθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Ανακαινίσαμε και επιπλώσαμε τους χώρους και προσθέσαμε τον εξειδικευμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που χρειάστηκε. Αποτέλεσμα να έχουμε από τεχνολογικής άποψης ένα από τα καλύτερα τμήματα στην Ευρώπη. Το ελάχιστο προσωπικό, έδωσε όρεξη, ψυχή και αγάπη και εμείς δίπλα τους, αναγνωρίσαμε και στηρίξαμε την προσπάθεια τους.

Για μας, η ημέρα των εγκαινίων ήταν η πιο σημαντική στιγμή στα 33 χρόνια της ιστορίας μας. Πιστέψαμε ότι πετύχαμε επιτέλους να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ασφάλεια και μέλλον χωρίς απώτερες συνέπειες.

Γελαστήκαμε !!!

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΤΜΉΜΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΛΕΙΡΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.

Ζητούμε το ελάχιστο. – την ΠΡΟΣΛΗΨΗ 2 ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΑΙ 2 ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΩΝ (όχι επικουρικών) και μάλιστα προτείναμε να αναλάβουμε την οικονομική δαπάνη.

Ακούμε καθημερινά για την κρίση, τους δανειστές, την αξιοπρέπεια του λαού, τη διαπραγμάτευση, την έντιμη συμφωνία, την εθνική υπερηφάνεια, την κακοδιαχείριση, τις ευθύνες του ενός ή του άλλου, και …. και …

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΊΑ ?? φλογα συλλογος γονιων παιδιων με νεοπλασματικη ασθενεια floga.οrg.gr  ]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο