Θέματα υγείας

Απίστευτο!!! Του κόπηκε το χέρι και οι γιατροί το ένωσαν στο… πόδι του

Κινέζοι γιατροί πραγματοποίησαν μια απίστευτη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να σώσουν το χέρι ενός άνδρα, έπειτα από ένα τρομερό εργατικό ατύχημα που οδήγησε σε ακρωτηριασμό του κατώτερου άκρου του μέλους.

Η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, όμως το κομμένο χέρι έπρεπε να παραμείνει για ένα διάστημα συνδεδεμένο με το… πόδι του ασθενούς!

severed_hand

Το χέρι επανενώθηκε με τον καρπό ένα μήνα αργότερα, όταν πλέον τα νεύρα και οι τένοντες είχαν επουλωθεί από τον τραυματισμό, μετά από επέμβαση 10 ωρών.

Η απίστευτη επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο της Τσανγκσά, την πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Χουνάν στην κεντρική Κίνα.

Ο ακρωτηριασμός ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος που συνέβη στο εργοστάσιο που εργαζόταν ο άνδρας και προκλήθηκε από ατυχή χειρισμό οδοντωτού τροχού.

Επειδή το τραύμα ήταν πολύ βαρύ, ήταν αδύνατο να συγκολληθεί το κομμένο τμήμα απευθείας στο χέρι. Η σύνδεση του κομμένου άκρου με το πόδι του ασθενούς επέτρεψε να γίνει ομαλά η επούλωση των νεύρων και των τενόντων.

severed_hand_2

Όπως εξηγεί ο Δρ Τανγκ, υπό κανονικές θερμοκρασίες, ένα κομμένο δάχτυλο πρέπει να ανακτήσει παροχή αίματος σε διάστημα το πολύ 10 ωρών, όμως για ένα κομμένο άκρο ο χρόνος αυτός είναι μικρότερος. Εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα η ροή του αίματος, οι ιστοί νεκρώνονται και δεν μπορεί να επανέλθει η λειτουργία του.

Όμως το χέρι του άνδρα διατηρήθηκε «ζωντανό» και επουλώθηκε κανονικά, αφού συγκολλήθηκε άμεσα με το δεξί του πόδι.

8jh65l458

Ο Δρ Τανγκ δηλώνει πως ο άνδρας μπορεί πλέον να κουνά ελαφρώς τα δάχτυλά του, όμως θα χρειαστεί μακρόχρονη αποκατάσταση έως ότου ανακτήσει την πλήρη λειτουργία του τραυματισμένου χεριού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο