Αθλητισμός

Αποτελέσματα διασυλλογικού Ιστιοπλοϊκού αγώνα «Ζωή Γλυκιά»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών διοργάνωσε, το Σάββατο 14/11 και την Κυριακή 15/11, διασυλλογικό ιστιοπλοϊκό αγώνα Optimist, Laser 4.7 και Laser RDL με την επωνυμία «Ζωή Γλυκιά»

Πριν την απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πολέμων, τους ανυποψίαστους πολίτες στη Γαλλία και τα μικρά προσφυγόπουλα που πνίγονται στο Αιγαίο.

Οι καλές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τη μεγάλη για την εποχή συμμετοχή, (100 περίπου αθλητές όλων των κατηγοριών) δημιούργησαν μία όμορφη ατμόσφαιρα στις εγκαταστάσεις τού Ομίλου.

Αθλητές από τον Ι.Ο. Πατρών, τον Α.Ι.Ο. Ρίου «ΙΑΣΩΝ», τον Ι.Ο. Σικυωνίων, τον Ν.Ο. Αιγίου «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», τον ΝΑ.Σ. Καλαμάτας «ΑΙΟΛΟΣ», τον Ν.Ο. Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», τον  Ν.Ο. Λευκάδας, τον Ν.Ο. Άσσου Κορινθίας, έδωσαν το παρόν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τον Περιφερειακό αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Πάτρα, τον Μάρτιο, με διοργανωτή όμιλο τον Α.Ι.Ο. Ρίου «ΙΑΣΩΝ».

ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ 1

Το Σάββατο, ο ασθενής Δυτικός επέτρεψε να διεξαχθούν κοντά στην ακτή 4 ιστιοδρομίες στα Laser και 3 στα Optimist, δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς από κοντά τις ιστιοδρομίες, αφού ο αγώνας διεξήγετο κατά μήκος της ακτογραμμής. Την Κυριακή, ο άνεμος μπήκε Ανατολικός, με το γνωστό φαινόμενο, στεριανά, η διεύθυνση να είναι προς το Ρίο και λίγα μέτρα πιο μέσα να έρχεται δυνατός προς την Πάτρα. Μέχρι να σταθεροποιηθεί ο άνεμος, δυσκόλεψε την επιτροπή και το στήσιμο του αγώνα και συνετέλεσε να υπάρξει καθυστέρηση στη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών. Έτσι έγινε μόνο μία κούρσα στα Optimist και μία στα Laser. Ο Ανατολικός φόρτσαρε και άλλαξε τα δεδομένα στα αποτελέσματα. Οι καιρικές συνθήκες στον Πατραϊκό παρουσιάζουν συχνές εναλλαγές αλλά αυτή η ιδιαιτερότητα καθιστά τον στίβο της πόλης μας πιο ελκυστικό.

Αγωνιστικά, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών συμμετείχε με 13 αθλητές στα optimist και 4 στα laser 4,7. Διακρίθηκαν η Αθανασία Σιώκου με θέση στα Optimist 11χρονων Κοριτσιών και ο Νικόλας Γεωργόπουλος με θέση στα Optimist 11χρονων Αγοριών, ο Αναστάσης Μαρκεζίνης με θέση και ο Γιάννος Σιώκος με θέση στα Optimist Αγοριών ενώ στα Laser 4.7, ο Αχιλλέας Αργυρίου ήρθε 2ος στη Γενική.

Πολύ καλή εμφάνιση είχαν και οι αθλητές Αριστοτέλης Κουλουμπής-Καλογερόπουλος θέση στα Optimist Αγοριών, Νικολίνα Καλογερή θέση στα Optimist Κοριτσιών, Ιάσονας Ανδριόπουλος θέση στα Optimist 11χρονων Αγοριών, Ανδρονίκη Καραθανάση θέση στα Optimist Κοριτσιών, Κωνσταντίνα Τσαρδάκα 10η θέση στα Optimist Κοριτσιών, Σιμοπούλου Χριστίνα 10η θέση στα Optimist 11χρονων Κοριτσιών, Θεμιστοκλής Μπένος 11η θέση στα Optimist Αγοριών, Σταύρος Τσάπαρας 12η θέση στα Optimist Αγοριών, Δημήτρης Βλάχος 13η θέση στα Optimist Αγοριών και Μάριος Γεωργόπουλος 14η θέση στα Optimist 11χρονων Αγοριών. Στα Laser 4,7 οι Λάμπρος Γεωργόπουλος θέση, Βαγγέλης Κοτσάκος και Βασίλης Χάχαλης θέση.

Τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPTIMIST ΑΓΟΡΙΩΝ

ΝΙΚΗ ΜΑΛΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑ.Σ. Καλαμάτας «ΑΙΟΛΟΣ»

ΝΙΚΗ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ι.Ο. Πατρών

ΝΙΚΗ ΣΙΩΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ι.Ο. Πατρών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPTIMIST 11χρονων ΑΓΟΡΙΩΝ

ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.Ο. Πατρών

ΝΙΚΗ ΓΡΑΨΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν.Ο. Λευκάδας

ΝΙΚΗ ΜΑΛΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΑ.Σ. Καλαμάτας «ΑΙΟΛΟΣ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPTIMIST ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

ΝΙΚΗ ΤΣΑΠΑΡΑ ΜΑΤΙΝΑ Ι.Ο. Σικυωνίων

ΝΙΚΗ ΚΟΚΚΙΟΥΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Ι.Ο. Σικυωνίων

ΝΙΚΗ ΔΙΓΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Ν.Ο. Λευκάδας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPTIMIST 11χρονων ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΙΩΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Ι.Ο. Πατρών

ΝΙΚΗ ΜΑΡΙΣΕΛ ΞΑΝΘΗ Ν.Ο. Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

ΝΙΚΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΣΤΕΛΛΑΔΕΣΠΟΙΝΑ Ν.Ο. Λευκάδας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LASER 4,7

ΝΙΚΗ ΤΣΑΜΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ν.Ο. Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

ΝΙΚΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ι.Ο. Πατρών

ΝΙΚΗ ΒΡΑΧΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑ.Σ. Καλαμάτας «ΑΙΟΛΟΣ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LASER RDL

ΝΙΚΗ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι.Ο. Σικυωνίων

ΝΙΚΗ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Ι.Ο. Σικυωνίων

ΝΙΚΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ν.Ο. Άσσου

Υποστηρικτές του αγώνα ήταν η εταιρεία ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Ε., η PIZZA EXPRESS, τα αρτοποιεία ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, το ΑΧΑΪΚΟ ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ και η εταιρεία ΧΑΧΑΛΗΣ.

Αθλοθέτης των κυπέλων για τους νικητές η εταιρία «COPYTRON» Θ. ΚΛΑΔΗΣ / Β. ΜΑΝΙΚΑΣ Ο.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.

Τη φωτογράφιση του αγώνα είχε αναλάβει με χορηγία του το Φωτογραφείο Μίλτου Γιαννούλη (Έλληνος Στρατιώτου 60).

Από το Δ.Σ. του Ι.Ο.Πατρών

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο