Επιστημονικά Νέα

Αστροβραδιά στον Εθνικό Δρυμό Αίνου με τεχνογνωσία από φορείς της Πάτρας!

Η Αστρονομική Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων» σε συνεργασία με τον Εθνικό Δρυμό Αίνου, καλεί το κοινό σε αστροβραδιά που θα λάβει χώρα το Σάββατο 8 Ιουλίου και ώρα 21:30 πλησίον της εισόδου του Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο χώρο του parking.

Η αστροβραδιά είναι μια ευκαιρία γνωριμίας του κοινού με τον σκοτεινό ουρανό του Αίνου, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε το πρώτο Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού στην Ελλάδα.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Στην ανακήρυξη αυτή πρωταγωνίστησε η τεχνογνωσία από την Πάτρα. Την επιμέλεια του φακέλου της ανακήρυξης είχε ο Ανδρέας Παπαλάμπρου, πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων». Την τεχνική επιμέλεια των προτάσεων φωτισμού είχε ο Λάμπρος Δούλος, αναπληρωτής καθηγητής φωτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σύμβουλος επιστημονικών θεμάτων υπήρξε ο Κωνσταντίνος-Νεκτάριος Γουργουλιάτος, επίκουρος καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εκπρόσωπος του Τμήματος Φυσικής για τον Εθνικό Δρυμό Αίνου.

Η αστροβραδιά περιλαμβάνει εκμάθηση του νυχτερινού ουρανού (ουρανογραφία) με τη βοήθεια πράσινου λέιζερ καθώς και παρατήρηση με τα τηλεσκόπια που θα παρέχουν ο Εθνικός Δρυμός Αίνου, η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» και ερασιτέχνες αστρονόμοι της Κεφαλονιάς.

Η συμμετοχή στην αστροβραδιά είναι ελεύθερη για το κοινό. Όσοι δεν έχουν μεταφορικό μέσο μπορούν να κάνουν κράτηση θέσεων στο λεωφορείο που θα μισθωθεί στο τηλέφωνο 2671029258. Η αναχώρηση του λεωφορείου θα είναι από το κλειστό γήπεδο Μπάσκετ Αντώνης Τρίτσης στις 20:30.

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.juniorsclub.gr/trigonopsaroylis-the-musical-o-agapimenos-paidikos-logotechnikos-iroas-giortazei-ta-25-toy-chronia-kai-erchetai-sti-nikaia-kai-tin-petroypoli/

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο