Εκδηλώσεις Έφηβος - Φοιτητής

Αθήνα: Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει εικαστικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες με θέμα «Το «Αϋλο» στην Τέχνη: από τον Μικελάντζελο στον Ρόθκο»

Ένα ταξίδι στην ιστορία της τέχνης επικεντρωμένο στους καλλιτέχνες που αποπειράθηκαν να απεικονίσουν το άυλο, το μη υλικό κι απτό στη τέχνη, είτε πρόκειται για συναίσθημα είτε για μια βαθιά πνευματική, θρησκευτική ή μη αλήθεια. Το εικαστικό εργαστήριο για εφήβους και ενήλικους «Το «Αϋλο» στην Τέχνη: από τον Μικελάντζελο στον Ρόθκο» στο μουσείο Ηρακλειδών την Παρασκευή 5 & 19 Φεβρουαρίου 2016.

mouseio-irakleidon3-juniorsclub

Στο πρώτο μέρος, ξεκινούν από το μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα και αναφέρονται στο χρέος και το ρόλο του καλλιτέχνη ως αλχημιστή που προσπαθεί συνεχώς να νικήσει το θάνατο (βλ. και τη φωτογραφία με το έργο του Μπέκλιν, Self portrait with Death playing the fiddle | Arnold Böcklin |1872).

mouseio-irakleidon-juniorsclub

Στη συνέχεια μελετώνται έργα του Μικελάντζελο, του Μποτιτσέλι αλλά και αργότερα των Ρομαντικών, οι οποίοι αποδεσμευμένοι από την απαίτηση του Ωραίου, άφησαν το συναίσθημα να τους οδηγήσει στην απεικόνιση του Υψηλού. Μια σύντομη –λόγω του προηγούμενου αφιερώματος– αλλά απαραίτητη αναφορά θα γίνει στον Βασίλι Καντίνσκι και στο έργο του Για το Πνευματικό στην Τέχνη.

mouseio-irakleidon4-juniorsclub

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events –> Ελλάδα

Μετάβαση στο περιεχόμενο