Οικολογικά Νέα

Αθώοι οι 13 ακτιβιστές για τη δράση τους στο μεγαλύτερο λιγνιτικό σταθμό της χώρας

Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ σημαντική. Tο δικαστήριο της Κοζάνης αθώωσε τους 13 ακτιβιστές μας για τη δράση τους στο μεγαλύτερο λιγνιτικό σταθμό της χώρας, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα όλων μας σε ειρηνικές και δυναμικές δράσεις για θέματα ζωτικής σημασίας, όπως το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας.

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε αυτή την προσπάθειά και πλημμύρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει τη συμπαράστασή τους προς τους ακτιβιστές μας. Όμως αυτό που πραγματικά μας έδωσε τη δύναμη να φτάσουμε στα 130 μέτρα στους -5 °C, ήταν η υποστήριξη ανθρώπων σαν και σένα. Εσύ που βρίσκεσαι κοντά μας, διασφαλίζεις την ανεξαρτησία μας και μοιράζεσαι το όραμά μας.

Mε αυτή τη δράση και με χιλιάδες άλλες σε όλο τον κόσμο, πείσαμε τους ηγέτες στην παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα να βάλουν τις βάσεις για ένα μέλλον με καθαρή ενέργεια. Στόχος μας για τη χρονιά που έρχεται είναι να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε με ακόμα πιο δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε κάθε σπίτι στην Ελλάδα να έχει πρόσβαση στην ηλιακή ενέργεια χωρίς ακριβούς λογαριασμούς της ΔΕΗ. Γι’ αυτό και η αρχή του 2016 θα μας βρει στη Ρόδο, για να εγκαταστήσουμε φωτοβολταϊκά σε 7 οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Σήμερα σου ζητάμε να προσφέρεις όποιο ποσό μπορείς για τη δράση που κάναμε, αλλά και για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όσες περισσότερες ακόμα γίνεται. Μικρό ή μεγάλο, θα είναι εξίσου ουσιώδες και αναγκαίο για να συνεχίσουμε τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο