Ζώα

8 χρόνια αλυσοδεμένο το σκυλάκι που βλέπετε. Το άφησαν να αργοπεθαίνει

Στο Καστέλι Χανίων πριν από περίπου δέκα μέρες η Πόπη Γεωργογιαννάκη εντόπισε τυχαία το μικροσκοπικό σκυλάκι που βλέπετε αλυσοδεμένο σ’ ένα βαρέλι να αργοπεθαίνει.

Το ζώο – όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr το είχε επί οκτώ χρόνια σε αυτή την κατάσταση ο ιδιοκτήτης του ο οποίος πέθανε πρόσφατα και η ηλικιωμένη γυναίκα του ουσιαστικά έψαχνε τρόπο να το ξεφορτωθεί κυριολεκτικά και μεταφορικά αφού αδυνατούσε να το φροντίσει με αποτέλεσμα το ζώο να έχει γίνει σκελετός.

Κάτοικοι του Καστελίου σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» διαβεβαίωναν την κα Γεωργιαννάκη ότι ο άνθρωπος στον οποίο ανήκε το ζώο το αγαπούσε πάρα πολύ και φρόντιζε, παρόλο που το είχε μονίμως δεμένο – επί 8 χρόνια – και για σπιτάκι του είχε ένα βαρέλι.

Τελικά με την συνδρομή του συλλόγου και της κας Γεωργογιαννάκη το σκυλί είναι για πρώτη φορά στη ζωή του ελεύθερο, εμβολιάστηκε, στειρώθηκε, αποπαρασιτώθηκε και πλέον έχει πάρει και βάρος. Είναι ένα εξαιρετικά φιλικό πλασματάκι και παρόλο που ουσιαστικά δεν αγαπήθηκε ποτέ από το είδος μας δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με την υιοθεσία του μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο: 6973373462. Σύμφωνα με τον φιλοζωικό σύλλογο “Η περίπτωση του σκυλάκου καταδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη αλλαγής της φιλοζωικής μας κουλτούρας αλλά και πόσο “κατώτερα” θεωρεί η κοινωνία μας τα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη.”

 ]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο