Αθλητισμός

Χρυσό και στο Καράτε από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Χατζηλιάδου Έλενα! (Βίντεο τελικός)

Συγκεντρωμένη και αποφασισμένη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που κέρδισε στον τελικό των +68κ. του παγκόσμιου πρωταθλήματος καράτε στη Μαδρίτη, τη Γιαπωνέζα Αγιούμι Ουεκέσα, έδωσε έναν ξεκάθαρο αγώνα για να πάρει και τη ρεβάνς του χαμένου τελικού πριν από δύο χρόνια στο Λινζ.

karatre-pagkosmio-eleni-3-juniorsclub

Η Χατζηλιάδου Έλενα, ήταν εξαιρετική στον τελικό απέναντι στην Ουεκέσα την οποία και νίκησε με 3-0 στα σημεία!

olympus_banner_810x135

Για την Ελλάδα, αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος τίτλος φέτος σε Ολυμπιακό άθλημα, μετά το χρυσό της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή και του Λευτέρη Πετρούνια στην ενόργανη γυμναστική.

Πολεμικές τέχνες: Ποια να επιλέξω για το παιδί μου;

olympus_banner_400Χ700

Καράτε 

Το καράτε είναι πολεμική τέχνη με καταγωγή από την Οκινάβα της Ιαπωνίας. Το όνομά της στα ιαπωνικά σημαίνει «άδειο χέρι», που πέρα από τη σημασία του ότι στο καράτε δεν χρησιμοποιούνται όπλα, ουσιαστικά σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να αδειάσει την ψυχή και το μυαλό του από την περηφάνια και τα πάθη, και αναζητήσει την αρετή στην τελιοποίηση της τέχνης του. 

 Το Καράτε γυμνάζει αποτελεσματικά το σώμα και βοηθάει στη σωστή ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος του παιδιού. Επιπλέον,τα παιδιά μέσω του καράτε έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως η πειθαρχία, ο αλληλοσεβασμός, η υπακοή, ομαδικότητα ενώ αποκτούν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Τέλος, το καράτε αυξάνει τη συγκέντρωση και βελτιώνει τα αντανακλαστικά του παιδιού.

Συνέχεια — > ΕΔΩ 

 

 

 

 

karatre-pagkosmio-eleni-2-juniorsclub

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο