Ομορφιά

Concealer: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να επιλέξετε το σωστό

Το concealer είναι ένα από τα αγαπημένα προϊόντα όλων των γυναικών και αυτό που δεν παραλείπουν ποτέ να χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά. Φωτίζει το βλέμμα, καμουφλάρει τυχόν ατέλειες, όπως σπυράκια ή κηλίδες, και κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο ξεκούραστο στη στιγμή. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν όταν στο νεσεσέρ υπάρχει το σωστό concelar και όταν η εφαρμογή του γίνεται σωστά. Παρακάτω σας λύνουμε τις πιο συνηθισμένες απορίες για να αποφύγετε τα λάθη.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Πώς επιλέγουμε concealer;
Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή της σωστής απόχρωσης. Ο πιο καθοριστικός παράγοντας για να βρεθεί η σωστή απόχρωση όμως, είναι να γνωρίζετε τον υποτόνο του δέρματός σας. Συνήθως, οι πιο σταρένιες επιδερμίδες χρειάζονται προϊόντα με κίτρινους υποτόνους, ενώ οι πιο ανοιχτόχρωμες επωφελούνται από τους ροζ.

Κρεμώδες, υγρό ή σε stick;
Η σύσταση του προϊόντος πρέπει να συμβαδίζει με τις ανάγκες της περιοχής και με το αποτέλεσμα στο οποίο στοχεύετε. Οι κρεμώδεις υφές και τα liquid προϊόντα δουλεύονται ευκολότερα, ενώ η κάλυψη μπορεί να “χτιστεί”. Από την άλλη τα compact και τα stick προσφέρουν συνήθως πιο βαριά κάλυψη, με μόνη δυσκολία το κομμάτι του blending. Ένα βρεγμένο σφουγγαράκι ή πινέλο, θα βοηθήσει την συγκεκριμένη διαδικασία.

Ποιο εργαλείο είναι καλύτερο για την εφαρμογή του;
Αν θέλετε full κάλυψη προτίμησε το πινέλο, που θα σας βοηθήσει να χτίσετε το προϊόν μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα μεγαλύτερη κάλυψη προσφέρει η εφαρμογή με τα δάκτυλα. Ταυτόχρονα η θερμότητα του χεριού βοηθάει στην γρήγορη απορρόφηση, στην σταθεροποίηση και στην ομογενοποίηση των προϊόντων. Τέλος αν στοχεύετε σε dewy αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι για να απλώσετε το concealer.

Ποια είναι η σωστή εφαρμογή;
Ο κλασικός τρόπος είναι σχεδιάζοντας ένα ανάποδο τρίγωνο που εκτείνεται από το κάτω μέρος του ματιού, έως και το ύψος των μήλων. Ο σκοπός της συγκεκριμένης τεχνικής είναι η κάλυψη των μαύρων κύκλων, ενώ παράλληλα φωτίζεται μέρος του κέντρου του προσώπου, δημιουργώντας ομαλή χρωματική μετάβαση. Ο δεύτερος τρόπος είναι να απλώσετε το concealer, καλύπτοντας μόνο την περιοχή των μαύρων κύκλων στην εσωτερική γωνία των ματιών, αλλά και στην εξωτερική για να αποκτήσουν τα μάτια ανοδική φορά.

Πότε χρησιμοποιείται;
Για βασική κάλυψη και highlighting εφαρμόστε το concealer αμέσως μετά το foundation, έτσι ώστε να ξέρετε ακριβώς σε ποια σημεία είναι αναγκαίο. Μην ξεχνάτε να το “κλειδώνετε” με την χρήση μίας πούδρας, ώστε να μείνει σταθερό για ώρες.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή

 

 

Μακιγιάζ: Πώς θα πετύχετε ματ χείλη με διάρκεια

Μετάβαση στο περιεχόμενο