Διατροφή

Δυσάρεστη Αναπνοή; Μάθε 7 σωτήριες τροφές που θα την εξαφανίσουν!

Τι να φας μετά από ένα γεύμα με τροφές που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή για να φρεσκάρεις το στόμα σου.

Μήλα

Apple-Tree

Ακόμα και η οσμή που προκαλούν τα ένζυμα του σκόρδου εξαφανίζεται όταν φας ένα μήλο μετά το… τζατζίκι. Εάν πρέπει να ευχαριστήσεις κάποιον γι’ αυτό, είναι οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στα μήλα, οι οποίες έχουν την ικανότητα να διασπούν τις ουσίες που δίνουν πικάντικη γεύση και άρωμα στο σκόρδο και σε άλλες τροφές.

Τσάι

green-tea

Έρευνες έχουν δείξει ότι πίνοντας τσάι (δεν έχει σημασία εάν είναι μαύρο ή πράσινο) μετά το γεύμα η αναπνοή γίνεται λιγότερο δυσάρεστη. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο τσάι βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηριδίων που προκαλούν δύσοσμη αναπνοή και μειώνουν την παρουσία κάποιων συστατικών των τροφών που μυρίζουν έντονα.

Γιαούρτι

yoghurtmager

Έρευνες έχουν δείξει ότι τρώγοντας μισό κεσεδάκι γιαούρτι την ημέρα μειώνονται τα επίπεδα των βακτηριδίων που προκαλούν δύσοσμη αναπνοή στο στόμα, χάρη στους ζυμομύκητες που περιέχει. Προσοχή: προτίμησε το απλό γιαούρτι και όχι με φρούτα, μέλι ή ζάχαρη γιατί τα σάκχαρα λειτουργούν αντίθετα, βοηθώντας αυτά τα βακτηρίδια να αναπτυχθούν.

Μαϊντανός

parsley-500x500

Επειδή έχει έντονο άρωμα, ο μαϊντανός θεωρείται ότι μπορεί να εξαφανίσει άλλες οσμές από το στόμα. Επιπλέον, περιέχει χλωροφύλλη (σ’ αυτήν οφείλεται το πράσινο χρώμα του) η οποία έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και διασπά τα ένζυμα που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.

Γάλα

milk-500_0

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα λιπαρά του γάλακτος μπορούν να εξαφανίσουν τις δυσάρεστες οσμές από το στόμα –ακόμα και αυτή του σκόρδου. Για το λόγο αυτό, προτίμησε να πιεις πλήρες γάλα μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε έντονα αρώματα.

Ξηροί καρποί

xiroi_karpoi

Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς «βουρτσίζουν» το στόμα και τα δόντια απομακρύνοντας υπολείμματα τροφών που μπορεί να ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή.

Νερό

glas of pouring water with reflection1

Πίνοντας νερό βοηθάμε τη διαδικασία της πέψης. Έτσι, η τροφή που προκαλεί τη δυσάρεστη αναπνοή απομακρύνεται πιο γρήγορα από το πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, ξεπλένει το στόμα από υπολείμματα τροφών που μπορεί να έχουν παραμείνει μέσα στη στοματική κοιλότητα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο