Διατροφή

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κονσέρβα με σκουμπρί

Θεωρείται μη ασφαλές προϊόν

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ζητά από τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν κονσέρβα με την ονομασία «Altura sea food σκουμπρί σε σάλτσα τομάτας», εφόσον την έχουν αγοράσει.

Μετά από ελέγχους, βρέθηκε στο προϊόν η ουσία «βιοτοξίνη ισταμίνη» σε τιμές άνω του επιτρεπόμενου ορίου, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ακατάλληλο για κατανάλωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων:

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α΄, διαπίστωσε ότι το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Altura sea food σκουμπρί σε σάλτσα τομάτας», καθαρού βάρους 425g, με ημερομηνία παραγωγής 12/11/2016 και ημερομηνία λήξης 12/11/2019, προϊόν Ταϋλάνδης, με αριθμό παρτίδας CHMB, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται για την εταιρεία VITA – Μ.Δ.ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΣ A.E., που εδρεύει στη Ν. Μαγνησία, 570 22, Θεσσαλονίκη, περιείχε τη βιοτοξίνη ισταμίνη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο όριο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν».

Μετάβαση στο περιεχόμενο