ΥΛΙΚΑ 500 gr τυρί Philadelphia ή mascarone 500 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 3 βανίλιες 2 κρόκοι αυγού (προαιρετικά) 2 συσκευασίες σαβαγιάρ για τιραμισού (supermarket ή ζαχαροπλαστείου) 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική 1 μεγάλη κούπα καφέ (espresso ή νες καφέ) λίγο κονιάκ (περίπου 20ml) κακάο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κρέμα
- χτυπάμε με μίξερ το τυρί (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει
- προαιρετικά προσθέτουμε τους κρόκους αυγού
- χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται (να γίνει σαντιγί)
- μετά ανακατεύουμε με σπάτουλα τα παραπάνω μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα
- βουτάμε το σαβαγιάρ στο μίγμα καφέ και κονιάκ από την πλευρά της ζάχαρης (προσοχή! ίσα-ίσα ακουμπάμε την επιφάνεια της ζάχαρης)
- στρώνουμε την πρώτη στρώση σαβαγιάρ από την πλευρά που δεν έχει βραχεί
- μετά στρώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας
- επαναλαμβάνουμε με την επόμενη στρώση σαβαγιάρ και κρέμας
- λίγο πριν σερβίρουμε κοσκινίζουμε κακάο σε σκόνη