Εγκυμοσύνη / Γέννα

Εγκυμοσύνη: Πως επηρεάζει η κατανάλωση αναψυκτικών την ανάπτυξη του εμβρύου

Η κατανάλωση αναψυκτικών τη περίοδο της εγκυμοσύνης έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2018.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι όταν η μέλλουσα μητέρα καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και ιδιαίτερα όταν αυτή εμπεριέχεται σε ζαχαρούχα αναψυκτικά, οι λεκτικές δεξιότητες και η μνήμη του παιδιού δεν αναπτύσσονται το ίδιο σε σχέση με τις γυναίκες που δεν κατανάλωναν καθόλου αναψυκτικά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα σε σχέση με την κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης, δεν ήταν πολύ διαφορετικά. Η τακτική κατανάλωσή τους στην εγκυμοσύνη έχει συσχετιστεί με «φτωχές» κινητικές και λεκτικές δεξιότητες τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας. Οι ερευνητές επίσης, βρήκαν ότι όταν τα ίδια τα παιδιά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μνήμη και την εκμάθηση. Τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα έχει η συχνή κατανάλωση φρούτων.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 1.200 έγκυες, οι οποίες κατανάλωναν περίπου 120 με 200 θερμίδες την ημέρα σε ζάχαρη, αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας, Dr Juliana Cohen, που θεωρούνται αρκετές, καθώς οι ειδικοί συνιστούν κατανάλωση μικρότερη των 100 θερμίδων (περίπου 25 γραμμάρια).

«Η έρευνα αυτή δείχνει μία συσχέτιση. Δεν είναι απαραίτητο ότι τα παιδιά θα έχουν κάποιο πρόβλημα» σχολιάζει ο γυναικολόγος Dr Mitchell Kramer και επισημαίνει ότι η συστηματική και χρόνια κατανάλωση αναψυκτικών είναι πιο ανησυχητική.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Τα 8 καλύτερα φαγητά για τη ναυτία και τις καούρες της εγκυμοσύνης

Πώς βιώνει ένα ζευγάρι την πρώτη εγκυμοσύνη μέσα από 10 χιουμοριστικά σκίτσα

Η εγκυμοσύνη κάνει τη γυναίκα άλλον άνθρωπο! Αλλαγές στο σώμα και στο μυαλό!

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο έμβρυο το στρες στην εγκυμοσύνη;

Νέα έρευνα: Πιο υπερκινητικά και επιθετικά τα αγόρια των μαμάδων που υπέφεραν στην εγκυμοσύνη από κατάθλιψη

Τι ακριβώς νιώθει το μώρο μέσα στην κοιλιά σας;

Μετάβαση στο περιεχόμενο