Τέχνη

Έκθεση «Κλεμμένο Παρελθόν – Χαμένο Μέλλον» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Η έκθεση «Κλεμμένο Παρελθόν – Χαμένο Μέλλον» εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου, ώρα 19:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Ψηφιακή Έκθεση

Η έκθεση «Κλεμμένο Παρελθόν – Χαμένο Μέλλον» διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και τη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, υπό τον γενικό συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Βάδης στην Καρλσρούη, στο πλαίσιο Συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας και του Υπουργείου Επιστήμης, Έρευνας και Τέχνης της Βάδης Βυρτεμβέργης (2016).

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Αποτελεί μια καλή πρακτική συνεργασίας μεταξύ φορέων και κρατών, με στόχο την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και την περαιτέρω ενεργοποίηση των κοινών προσπαθειών προκειμένου να δοθεί ένα δυναμικό και οριστικό τέλος στο παγκόσμιο αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Η φωτογραφική έκθεση από το 2018 μέχρι σήμερα έχει παρουσιασθεί με επιτυχία σε Μουσεία και Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Γερμανίας και της Ελβετίας. Μέσα από παραδείγματα και ειδικές περιπτώσεις γίνεται κατανοητό το μέγεθος της απώλειας που προκαλούν τα φαινόμενα της καταστροφής, της λεηλασίας και της παράνομης διακίνησης των παγκόσμιων πολιτιστικών αγαθών που αποκόβονται από την ιστορία και το περιβάλλον τους.

Σε αντίστιξη αναδεικνύονται τα οφέλη της διαφύλαξης και του σεβασμού του πολιτιστικού αποθέματος, της νόμιμης κινητικότητας των συλλογών και των νόμιμων ανασκαφικών ερευνών που επιτρέπουν στα ευρήματα να διατηρούν την προέλευση, την αξία και την ιστορική τους πληροφορία.

Αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα και τις νέες τεχνολογίες που διαθέτει η εποχή οι αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠΠΟΑ προχώρησαν στην ψηφιακή μεταγραφή της έκθεσης, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή προβολή της.

Την έκθεση αυτή μπορείτε να την περιηγηθείτε με τρεις τρόπους:

Ακολουθώντας γραμμική πορεία στον εικονικό χώρο.
Επιλέγοντας ενότητες από το μενού επιλογών.
Επιλέγοντας σημεία ενδιαφέροντος από τον διαδραστικό χάρτη.
Επιλογές πρόσβασης στην έκθεση:

Κατεβάζετε την έκθεση στον υπολογιστή σας και ανοίγετε την εφαρμογή τοπικά. Δεν απαιτείται κατά την περιήγησή σας να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Μερικές λειτουργίες, όμως, δεν θα είναι διαθέσιμες χωρίς σύνδεση ( κατάλογος της έκθεσης, συνδέσεις σε άλλους ιστότοπους).

Κατεβάζετε την έκθεση στη φορητή σας συσκευή (τηλέφωνο ή tablet) και ανοίγετε την εφαρμογή τοπικά. Δεν απαιτείται κατά την περιήγησή σας να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Μερικές λειτουργίες, όμως, δεν θα είναι διαθέσιμες χωρίς σύνδεση (κατάλογος της έκθεσης, συνδέσεις σε άλλους ιστότοπους).

Να περιηγηθείτε την έκθεση on-line, δηλαδή χωρίς να κατεβάσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας ή στη φορητή σας συσκευή. Στην περίπτωση αυτή, κατά την περιήγησή σας πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Σύλλογος Φλόγα: Γιατί ο καρκίνος στα παιδιά μπορεί να ιαθεί! – Juniors Club

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο