Θέματα υγείας

Έλληνας επιστήμονας κατέβασε τον διακόπτη του καρκίνου

Τα πρώτα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά

Η έρευνα γίνεται αυτήν τη στιγμή στη Φλόριντα, στην περίφημη Κλινική «Mayo», και τα πρώτα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πρόκειται για μία νέα μέθοδο η οποία, περιγράφοντάς τη σχηματικά, είναι σαν να σβήνει… ο διακόπτης του καρκίνου στα κύτταρα και αυτά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπονται πάλι σε υγιή!

Οι μέχρι τώρα μελέτες αποδείχθηκαν αποτελεσματικές στον καρκίνο του μαστού, όπου τα κύτταρα άρχισαν να μετατρέπουν τη λειτουργία τους και να θεραπεύονται από τον καρκίνο. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι και άλλοι τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν με αυτήν τη μέθοδο.

Επικεφαλής αυτής της ερευνητικής ομάδας είναι ακόμα ένας Έλληνας ο οποίος διαπρέπει στο εξωτερικό, ο κ. Αναστασιάδης, που δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις -ακόμα και σε πολύ επιθετικούς καρκίνους- είναι ενθαρρυντικές. Πιστεύει, μάλιστα, ότι πολύ σύντομα η μέθοδος θα αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλές μορφές καρκίνου, ιδίως στον πολύ επικίνδυνο του πνεύμονα. Ωστόσο ίσως είναι λιγότερο επιτυχής σε καρκίνους που σχετίζονται με το αίμα.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο