Παιδί και Ασφάλεια Προτεινόμενο

Ένα 13χρονο κορίτσι πολύ εύκολα μπορεί να βγει ραντεβού με έναν άγνωστο – Πώς; Δείτε το βίντεο

Ένα κοινωνικό πείραμα έγινε βίντεο στο YouTube και σαρώνει, αφού έχει φτάσει σχεδόν 28 εκατ. προβολές σε περίπου πέντε ημέρες.

Στο βίντεο παρουσιάζεται πως ένα 13χρονο κορίτσι πείθεται να συναντήσει έναν τελείως σε αυτή άγνωστο άνδρα, τον οποίο γνώρισε μέσω διαδικτύου, αλλά αυτό που δεν γνώριζε το κορίτσι είναι πως στο ραντεβού την περίμενε ο πατέρας της.

Η 13χρονη πίστευε ότι θα συναντούσε στο πάρκο το νεαρό με τον οποίο αντάλλασσε μηνύματα στο διαδίκτυο, πίσω από το ψεύτικο προφίλ του οποίου κρυβόταν ο αστέρας του Youtube, Coby Persin.

To πείραμα τράβηξε την προσοχή εκατομμυρίων γονέων, οι οποίοι διαπίστωσαν πόσο εκτεθειμένα είναι σε κινδύνους του διαδικτύου τα παιδιά τους.

“Δεν ήξερα ότι θα πετύχαινε το βίντεο αλλά κατάλαβα πως θα ήταν μεγάλη επιτυχία όταν το έδειξα στην μητέρα μου και άρχισε να κλαίει”, αναφέρει στο ABC News ο Persin.

Αναφορικά με το κοινωνικό πείραμα, ο Persin έφτιαξε έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook προσποιούμενος ότι είναι ένα 15χρονο αγόρι.

Με την άδεια των γονιών τους, έκανε friend request σε τρία κορίτσια, ηλικίας 14, 13 και 12 χρονών.

Μετά από ανταλλαγή μηνυμάτων και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μαζί τους, είπε τελικά στα κορίτσια ότι ήθελε να τις συναντήσει, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της επικοινωνίας του με τα κορίτσια, ο Persin ήταν σε επαφή και με τους γονείς τους.

“Δεν νομίζω ότι θα σου ανοίξει την πόρτα”, του είπε ένας πατέρας για την κόρη του.

“Μόλις μου είπε, «νομίζω ότι ο πατέρας μου κοιμάται. Μπορείς να έρθεις τώρα»”, του απάντησε ο Persin, σχετικά με την αντίδραση της κόρης του.

https://www.youtube.com/watch?v=6jMhMVEjEQg

πηγή: πρώτο θέμα

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο