Εγκυμοσύνη / Γέννα

Έρευνα αποκαλύπτει πως τα μωρά κλαίνε μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους

Πολλοί γονείς απολαμβάνουν την ευκαιρία να δούνε τα μωρά τους με υπερηχογραφήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έχουν την ευκαιρία να δουν το μικρό τους σε πραγματικό χρόνο, με τις νέες δεξιότητες τους όπως κλοτσιές ή πιπίλισμα του αντίχειρά τους.

Οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν το μωρό τους να αναπτύσσεται στη μήτρα σήμερα περισσότερο από ποτέ, αλλά ίσως εξακολουθούν να αναρωτιούνται πόσο ένα μωρό μπορεί να κάνει ενώ βρίσκεται ακόμα στη μήτρα. Γνωρίζουμε ότι τα μωρά μπορούν να ασκούν το πιπίλισμα ενώ βρίσκονται ακόμα στη μήτρα και ότι μπορούν να καταπιούν, για παράδειγμα, αλλά τι γίνεται με το κλάμα; Τα μωρά κλαίνε στη μήτρα; Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μωρά κλαίνε έξω από τη μήτρα…

Η ανακάλυψη έγινε από επιστήμονες στη Νέα Ζηλανδία ότι τα έμβρυα κλαίνε κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησής τους στην κοιλιά της μητέρας τους. Αυτό έγινε εντελώς τυχαία καθώς η έρευνα που γινόταν είχε να κάνει με τις επιπτώσεις του καπνίσματος και των ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στα υπερηχογραφήματα έδειχναν πως τα μωρά έκλαιγαν όταν άκουγαν μουσική. Όμως κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγράφηκαν και εικόνες των εμβρύων που άνοιγαν το στόμα τους, είχαν τρέμουλο στο πηγούνι ή έπαιρναν βαθιές ανάσες. Αντιδράσεις που παρέπεμπαν σε κλάμα μωρού.

Έτσι, διαπιστώθηκε πως το μωρό δεν κλαίει για πρώτη φορά τη στιγμή που βγαίνει από την κοιλιά της μητέρας του κατά τη γέννα αλλά πολύ νωρίτερα καθώς ενοχλείται από εξωτερικούς παράγοντες όταν βρίσκεται μέσα στην κοιλιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο