Προτεινόμενο Σεξ

Έρευνα: Σε ποια ηλικία κάνουν σεξ οι έφηβοι σήμερα

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι έφηβοι σήμερα δεν αντιμετωπίζουν το σεξ σαν θέμα ταμπού και η ηλικία της πρώτης σεξουαλικής επαφής έχει πέσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pediatrics δείχνει ότι ευτυχώς η κατάσταση δεν είναι τόσο κακή.

Στη μελέτη αναλύθηκαν δεδομένα που αφορούσαν σε 3.242 γυναίκες και 3.104 άνδρες που γεννήθηκαν μεταξύ 1984 και 1993. Όλοι οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν πότε έκαναν για πρώτη φορά σεξ. Οι κοπέλες ερωτήθηκαν επίσης εάν η πρώτη τους σεξουαλική επαφή ήταν συναινετική.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ποσοστό για το σεξ πριν τα 12 χρόνια της ζωής ήταν αρκετά μικρό. Λιγότερο από το 1% των γυναικών και το 2,5% των ανδρών δήλωσε πως έκανε σεξ πριν από αυτήν την ηλικία. Από τα 12 και μετά, τα ποσοστά αρχίζουν σταδιακά να ανεβαίνουν. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει ότι τα αγόρια κάνουν σεξ νωρίτερα από τα κορίτσια, όμως όσο πλησιάζουν την ηλικία των 20 τα ποσοστά είναι σχεδόν τα ίδια για τα δύο φύλα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως όσο μικρότερη ήταν η κοπέλα την πρώτη φορά που έκανε σεξ, τόσο πιθανότερο ήταν η πράξη να μην είναι συναινετική.

table

Αν και τα αποτελέσματα της μελέτη είναι καθησυχαστικά, ένας σημαντικός περιορισμός της έρευνας ήταν ότι δεν έλαβε υπ’ όψιν άλλες μορφές σεξουαλικής δραστηριότητας πέρα από την ερωτική πράξη.

πηγή: onmed

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο