Σεξ

Έρευνα: Ποια ώρα της ημέρας είναι καλύτερη για σεξ

Η στιγμή της ημέρας που το σεξ πραγματικά μπορεί να ωφελήσει την υγεία σου

Αποτελεί κοινή αλήθεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων κάνει σεξ το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθεί, και φαίνεται να είναι η ιδανικότερη επιλογή  – μια μεγάλη μέρα έχει έρθει στο τέλος και της και έχει φτάσει η στιγμή να χαλαρώσεις με τον καλύτερο τρόπο. Είναι όμως πραγματικά έτσι;

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Σύμφωνα με τον κλινικό ψυχολόγο Δρ. Michael Breus, το 72% των ερωτικών συνευρέσεων γίνεται μετά τις 10 το βράδυ. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και το σωστό timing για σεξ. “Ορμονικά μιλώντας, το βράδυ δεν είναι η καλύτερη ώρα για σεξ, γιατί παρατηρείται πτώση στην τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα, την προγεστερόνη, την αδρεναλίνη και την κορτιζόλη. Παράλληλα, αυξάνεται η μελατονίνη, η οποία σε προετοιμάζει για ύπνο και οι πιθανότητες για καυτό σεξ πέφτουν σαν τις ενδείξεις στις ορμόνες σου”.

Αντ’ αυτού λοιπόν, μπορείς να κάνεις σεξ νωρίς το πρωί, όταν το σώμα σου είναι στην ιδανική κατάσταση για σεξ γιατί τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλά. Όσο πιο νωρίς μέσα στη μέρα κάνεις σεξ, τόσο περισσότερο μειώνεται το άγχος και εκκρίνεται ωκυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης, που θα σε ακολουθεί για το υπόλοιπο της ημέρας.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Πώς βιώνει ένα ζευγάρι την πρώτη εγκυμοσύνη μέσα από 10 χιουμοριστικά σκίτσα

Η εγκυμοσύνη κάνει τη γυναίκα άλλον άνθρωπο! Αλλαγές στο σώμα και στο μυαλό!

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο έμβρυο το στρες στην εγκυμοσύνη;

Νέα έρευνα: Πιο υπερκινητικά και επιθετικά τα αγόρια των μαμάδων που υπέφεραν στην εγκυμοσύνη από κατάθλιψη

Τι ακριβώς νιώθει το μώρο μέσα στην κοιλιά σας;

Μετάβαση στο περιεχόμενο