Εγκυμοσύνη / Γέννα

Γιατί «κλωτσάει» τόσο πολύ το έμβρυο;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η στιγμή που περιμένουν πολλές γυναίκες είναι όταν μπορούν να αισθανθούν τα μωρά τους να «κλωτσάνε» ενώ βρίσκονται στη μήτρα. Κι ενώ σίγουρα οι αλλαγές στο σώμα όπως και άλλα συμπτώματα προετοιμάζουν την μέλλουσα μαμά για τον ερχομό του παιδιού, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την πραγματική σύνδεση που βιώνουν μόλις αισθανθούν το πρώτο λάκτισμα του μωρού.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Γιατί «κλωτσούν» τόσο τα μωρά;

Αυτά τα λακτίσματα αποτελούν ένα φυσιολογικό και απαραίτητο κομμάτι της υγιούς ανάπτυξης του εμβρύου. Δίνουν στις μητέρες πληροφορίες για την υγεία των μωρών τους, ενώ βοηθούν στη δημιουργία ενός δεσμού που διαρκεί παντοτινά.

Εκτός από το γεγονός ότι τα μωρά «κλωτσούν» ακριβώς επειδή μπορούν, υπάρχουν μερικοί ακόμα σημαντικοί λόγοι, με τους βασικότερους να περιλαμβάνουν:

  • Άσκηση των άκρων για να γίνουν πιο δυνατά
  • Ως απάντηση στη μετακίνηση της μητέρας
  • Ως απάντηση σε θόρυβο που ακούγεται έξω από τη μήτρα
  • Αλλαγή θερμοκρασίας
  • Ως απάντηση στο άκουσμα της φωνής της μητέρας
  • Ανταπόκριση στα δικά τους ερεθίσματα
  • Αλλαγές στην εγκεφαλική δραστηριότητα

Πότε θα το νιώσετε

Όσο και αν οι μέλλουσες μανούλες θα ήθελαν να αισθανθούν τα πρώτα λακτίσματα μόλις μάθουν τα χαρμόσυνα, θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος, κάτι που διαφέρει ανάλογα με το μωρό και φυσικά με την εγκυμοσύνη.

Οι περισσότερες γυναίκες θα αισθανθούν τα μωρά να κλωτσάνε για πρώτη φορά γύρω στις 18 εβδομάδες κύησης.

Για όσες κυοφορούν το πρώτο τους μωρό, τα λακτίσματαμπορεί να μην αναγνωρίζονται μέχρι την 20η εβδομάδα. Αυτό έχει να κάνει όχι μόνο με τους πιο δυνατούς κοιλιακούς μύες κατά την πρώτη εγκυμοσύνη, αλλά και επειδή οι μαμάδες που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς να περιμένουν.

Για εκείνες που βρίσκονται στην δεύτερη εγκυμοσύνη, μπορεί να τις αισθανθούν στις 16 εβδομάδες αλλά και να είναι σε θέση να τις αναγνωρίσουν καλύτερα λόγω εμπειρίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή

Πότε ο φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή είναι ασφαλής επιλογή

Πώς αντιμετωπίζεται το πρήξιμο στα άκρα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο