Ομορφιά

Γιατί τα μαλλιά σας μπερδεύονται συνέχεια; – 4 λόγοι που ίσως αγνοείτε

Πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε beauty άρθρο vol #89980. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, έφτασε στο Instagram του LadyLike η ερώτηση της Μαρίας: γιατί τα μαλλιά μου μπερδεύονται τόσο εύκολα ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα; Κι όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το ερώτημά της αναπάντητο.

Άλλωστε, το να κατανοήσουμε τις αιτίες που συμβαίνει κάτι είναι το πρώτο βήμα για να μάθει κανείς πώς πρέπει να προστατεύει τα μαλλιά του, από το μπέρδεμα. Ποιοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες που ευθύνονται γι αυτό; Συνέχισε να διαβάζεις.

*Mη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

4 λόγοι που μπερδεύονται συνέχεια τα μαλλιά σου και ίσως δεν ξέρεις:

-Ο τύπος και το μήκος των μαλλιών σου

Όπως συμβαίνει και στην επιδερμίδα, έτσι και στα μαλλιά μας, ο τύπος τους παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο επιρρεπείς είναι οι τρίχες στο μπέρδεμα. Για παράδειγμα, λόγω της λείας δομής τους, τα φυσικά ίσια μαλλιά μπορεί να μπερδεύονται λιγότερο συχνά. Ωστόσο, αν τα μαλλιά σου είναι μακριά – εδώ το μήκος μετράει- και πολύ λεπτά (όπως τα δικά μου), είναι πιο «επιρρεπή» στο μπέρδεμα, ανεξάρτητα από το αν είναι σγουρά ή ίσια.

Ένας γενικός κανόνας πάντως, είναι πως οι μπούκλες και γενικά τα σγουρά μαλλιά μπερδεύονται πολύ πιο εύκολα- ο βαθμός «δυσκολίας» ξεμπερδέματος εξαρτάται από το είδος της μπούκλας.

-Η έλλειψη υγρασίας και ενυδάτωσης στα μαλλιά

Τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά είναι πάντα πιο επιρρεπή στην τριβή και το στατικό ηλεκτρισμό, γεγονός που μεταφράζεται σε πιο μπερδεμένα μαλλιά. Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως ο άνεμος, το κρύο και τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας, ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν σ’ αυτό.

Ακόμη, το υπερβολικό λούσιμο ή η χρήση λάθος σαμπουάν μπορούν να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά, αφήνοντάς τα ξηρά και «ευάλωτα» στα μπερδέματα. Τέλος, η συχνή χρήση εργαλείων θερμότητας στο styling μπορεί επίσης να βλάψει την τρίχα, μιας και μειώνει την ικανότητά της να συγκρατεί την υγρασία.

-Οι κατεστραμμένες άκρες και το περιτρίχιο

Όταν το περιτρίχιο, η εξωτερική στιβάδα της τρίχας είναι κατεστραμμένη, τότε και τα εσωτερικά layers της τρίχας είναι πιο επιρρεπή στη φθορά και στο μπέρδεμα. Οι κατεστραμμένες άκρες είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που μπορούν να ευθύνονται για το συχνό μπέρδεμα στα μαλλιά, γι’ αυτό και πρέπει να κουρεύονται τακτικά.

Επίσης, οι χημικές εργασίες, το υπερβολικό styling με θερμότητα, οι περιβαλλοντικοί στρεσογόνοι παράγοντες και η χρήση μη εξειδικευμένων προϊόντων μαλλιών είναι οι πιο κοινές αιτίες κατεστραμμένων άκρων.

-Η τριβή

Η τριβή είναι ίσως ο πιο απλός παράγοντας που προκαλεί τα «μπερδέματα» στα μαλλιά. Όταν οι τρίχες των μαλλιών τρίβονται μεταξύ τους, είναι πιο εύκολο να μπλεχτούν. Η τριβή γίνεται πιο έντονη όταν τα μαλλιά τρίβονται επανειλημμένα με ρούχα, μαξιλαροθήκες και ορισμένα αξεσουάρ μαλλιών, όπως τα σκουφάκια και τα headbands, ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα.

Επίσης, το έντονο τρίψιμο των βρεγμένων μαλλιών με την πετσέτα μετά το μπάνιο, μπορεί να τα μπερδέψει ακόμη περισσότερο. Και, φυσικά, περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως ο άνεμος είναι επίσης από τις βασικές αιτίες μπερδέματος και τριβής.

πηγή

Λευκό μολύβι: 3 τρόποι να το απλώσετε στα μάτια σας για πιο φωτεινό βλέμμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο