Παιχνίδια

Γιατί το παιδί δεν παίζει με τα παιχνίδια του;

Αν το παιδί σας δεν παίζει με τα παιχνίδια του, σίγουρα δεν είναι το μόνο. Όσο προσεκτικά κι αν έχετε σκεφτεί τι παιχνίδια θα του πάρετε, το μικρό σας είναι πιθανό να μην δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά. Γιατί μπορεί να συμβαίνει όμως αυτό;

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

*Τα παιχνίδια του δεν είναι κατάλληλα για αυτό

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά ενός συγκεκριμένου ηλιακού εύρους. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το παιδί σας έχει παιχνίδια που αντιστοιχούν στην ηλικία του. Επίσης, πολλές φορές μπορεί να πέφτετε στην παγίδα του τι θεωρείται κοριτσίστικο παιχνίδι και τι αγορίστικο και κάπως έτσι να καταλήγετε να αγοράζετε παιχνίδια βασιζόμενοι περισσότερο στο φύλο του παιδιού σας και λιγότερο στα ενδιαφέροντά του. Αν λοιπόν η μικρή σας ενδιαφέρεται για τα αυτοκίνητα, μη διστάσετε να της αγοράσετε αντίστοιχα παιχνίδια, ακόμη κι αν δεν είναι… ροζ.

*Έχει υπερβολικά πολλά παιχνίδια

Όταν ένα παιδί μικρής ηλικίας έχει υπερβολικά πολλές επιλογές μπορεί να «πελαγώνει» και να μην είναι σε θέση να διαλέξει με ποιο θα πρωτοασχοληθεί. Φυσικά δεν θα σας πούμε να πετάξετε τα παιχνίδια του, απλά να κρύβετε κατά καιρούς μερικά ώστε το παιδί να έχει την ευκαιρία να εστιάσει στα υπόλοιπα. Μάλιστα, με αυτήν την τακτική θα ανανεώνεται το ενδιαφέρον του για τα παιχνίδια καθώς θα του φαίνονται σαν καινούργια.

*Δεν συμμετέχετε στο παιχνίδι (ή συμμετέχετε υπερβολικά)

Σίγουρα είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο στο παιχνίδι με το μικρό σας, καθώς έτσι έχετε τη δυνατότητα να δεθείτε μαζί του αλλά και να το διδάξετε πράγματα. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να αφήνετε το παιδί να έχει τον δικό του χώρο και χρόνο. Το παιδί μπορεί να μάθει πολλά παίζοντας μόνο του!

*Το παιδί μεγαλώνει

Ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνουμε επειδή περνάμε συνέχεια χρόνο μαζί τους, τα παιδιά μας μεγαλώνουν εντυπωσιακά από μέρα σε μέρα. Έτσι, ένα παιχνίδι που μπορεί μέχρι πριν μία εβδομάδα να φαινόταν ενδιαφέρον στο παιδί σας, μπορεί πλέον να μην το ιντριγκάρει. Αυτό σημαίνει ότι το μικρό σας έχει μεγαλώσει!

*Απλά δεν έχει όρεξη τη δεδομένη στιγμή

Τα παιδιά είναι μικροί άνθρωποι και -όπως κι εμείς- έχουν τις δικές τους προτιμήσεις. Μετά από λίγο καιρό το παιδί μπορεί να ενδιαφερθεί για ένα παιχνίδι που αγνοούσε μέχρι πρότινος. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να δίνετε στο μικρό σας την ευκαιρία να παίξει με διαφορετικά είδη παιχνιδιών ώστε να βρείτε αυτά που το ενθουσιάζουν.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης:

Πως ωφελεί τα παιδιά να παίζουν με καθημερινά αντικείμενα του σπιτιού

Τα κατάλληλα παιχνίδια από 6 έως 10 ετών

Πώς ωφελείται το παιδί από τις τέχνες

Ήρθε η στιγμή να μάθετε το παιδί να πηγαίνει τουαλέτα

Μετάβαση στο περιεχόμενο