Ομορφιά Προτεινόμενο

Γιώργος Δαράβαλης: Το botox δεν “παγώνει” τις εκφράσεις του προσώπου

daravalis.juniorsclub

από τον Γιώργο Δαράβαλη, Δερματολόγο -Αφροδισιολόγο 

Το botox είναι αλλαντική τοξίνη τύπου Α. Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που έχει την καταπληκτική ιδιότητα να ακινητοποιεί προσωρινά τους μύες, οπότε και την εμφάνιση των ρυτίδων.

Οι πιο συνηθισμένες περιοχές εφαρμογής του botox στο πρόσωπο είναι:

  • οι οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου
  • οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια “πόδι της χήνας”
  • οι κάθετες ανάμεσα στα φρύδια
  • επιλεκτικά στο άνω χείλος στις ρυτίδες του καπνιστού
  • στις ρυτίδες της γωνίας του στόματος (λυπημένη έκφραση)
  • στο λαιμό (ταινίες λαιμού)
  • στα μάγουλα
  • στο περίγραμμα οβάλ προσώπου nefertiti lifting
  • και σήμερα για μικρή ανασήκωση της μύτης.

botox-juniorsclub.gr

Μόλις 3-15 μέρες μετά θα φαίνεστε πιο ξεκούραστες και φυσικά νεότερες χωρίς ρυτίδες. Η θεραπεία με botox γίνεται για τα πρώτα 2 χρόνια ανά 5-6 μήνες. Μάλιστα τις περισσότερες φορές, μετά 3-4 θεραπείες, το μεσοδιάστημα μεταξύ 2 εφαρμογών αυξάνεται επειδή οι μύες έχουν την ικανότητα να “ξεχνούν” ρυτίδες.

Ο γιατρός επιβάλλεται να ελέγξει προσεκτικά τη μυϊκή διαμόρφωση του προσώπου σας. Αν ο τύπος του μυϊκού σας τόνου είναι ορθοκινητικός (απόλυτος συγχρονισμός συναισθημάτων και μιμητικών εκφράσεων) είστε ιδανική υποψήφια για Botox, αφού το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει έως και 9 μήνες, και η αγωγή να είναι απαραίτητη μια φορά το χρόνο.

botox-3-juniorsclub.gr

Ο υπερκινητικός τύπος μυϊκής δομής (δεν υπάρχει συγχρονισμός μεταξύ μυϊκών συσπάσεων και έκφρασης συναισθημάτων), δεν διατηρεί το αποτέλεσμα πάνω από 6 μήνες, οπότε οι εφαρμογές πρέπει να γίνονται 2 ή 3 φορές το χρόνο. Τέλος, στον υπερτονικό τύπο (απουσιάζει εντελώς ο συγχρονισμός και ο έλεγχος), το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό: Οι ρυτίδες δεν εξαφανίζονται τελείως, η μυϊκή σύσπαση μπλοκάρεται μόνο για 1 ή 2 μήνες και χρειάζονται 4 με 5 εφαρμογές κάθε χρόνο. Ο στόχος είναι να μετατραπεί ο μυϊκός τόνος σε υπερκινητικό και τελικά σε κινητικό τύπο.

Ποια είναι η διαδικασία;
Εφαρμόζεται με μικρές ενέσεις στις ειδικές περιοχές που χρειάζεται και έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση ακόμα και την εξαφάνιση των αντίστοιχων ρυτίδων που μας προβληματίζουν.

botox-2-juniorsclub.gr

Πότε μπορώ να κάνω μπότοξ;
Επειδή το μποτοξ δρα κυρίως προληπτικά, όσο πιο νέο είναι το άτομο τόσο πιο μεγάλη βελτίωση επιτυγχάνεται. Συγκεκριμένα, το φάρμακο αυτό αδρανοποιεί προσωρινά και τοπικά μόνο στο σημείο που γίνεται η ένεση, τους μικρούς εκείνους μιμικούς μύες, που προκαλούν τις εκφράσεις στο πρόσωπό μας. Έτσι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από 4-10 μήνες οι μύες αυτοί δεν συσπώνται και έτσι οι αντίστοιχες ρυτίδες που προκαλούσαν αυτοί οι μύες δεν φαίνονται.

Αν το άτομο είναι μικρό σε ηλικία και κάνει Botox, τότε θεωρητικά, οι ρυτίδες μπορούν να μην εμφανιστούν ποτέ. Αυτή την τεχνική (Baby-Botox) ο ιατρός θα την προτείνει, προληπτικά, σε νέα άτομα (25-40 ετών) που έχουν κληρονομική προδιάθεση να εμφανίσουν μια συγκεκριμένη ρυτίδα (πχ. του μεσοφρυου). Μάλιστα εκεί ο ιατρός θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ελάχιστη δυνατή δόση και για μέγιστο χρονικό διάστημα.

botox-4-juniorsclub.gr

Σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, που έχουν ήδη σχηματιστεί βαθιές ρυτίδες (60-80 ετών) το Botox έχει μικρότερη δράση. Αυτό δικαιολογείται διότι το δέρμα έχει ήδη τσακίσει στη ρυτίδα και άρα το Botox που δρα προληπτικά στην αιτία που γίνεται η ρυτίδα δεν μπορεί να αποδώσει όσο σε μικρότερη ηλικία (30-65 ετών).

georgiosdaravalis.gr

Επικοινωνία με τον γιατρό:

Κορίνθου 314-316 & Τριών Ναυάρχων, Πάτρα

E-mail: daravalis.george@gmail.com

Telephone: 2610 334 134

Mobile Phone Number: 6974788318 – 6957629302

Μετάβαση στο περιεχόμενο