Προτεινόμενο Σεμινάρια

Γιώργος Μιμμής: Ο δάσκαλος που συνδυάζει μια εναλλακτική μορφή γυμναστικής με την αυτοάμυνα – Raptor Krav Maga – Δείτε τα βίντεο

από την Ελένη Βασιλοπούλου, δημοσιογράφο

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις κάθε μορφή απειλής είναι η αυτοάμυνα. Όταν είσαι γονέας και κινείσαι στο πεζοδρόμιο με το παιδί σου, όταν είσαι στην πλατεία και ξαφνικά χάνεις τον κόσμο όλο γιατί κάποιος απήγαγε το παιδί σου, όταν είσαι στο σπίτι και απειλείται η οικογένεια σου, όταν είσαι φοιτητής και ζεις μόνος σε μια ξένη πόλη, όταν κυκλοφορείς στο δρόμο, όταν δέχεσαι επίθεση στο αυτοκίνητο, σε κλειστό χώρο όπως το ασανσέρ, όταν ξέρεις ότι όλα αυτά μπορείς να τα αντιμετωπίσεις τότε ψάχνεις τον τρόπο…

Πολλές φορές στο άκουσμα μια πολεμικής τέχνης νιώθεις ότι αυτό είναι αρκετό για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την απειλή. Τι γίνεται όμως όταν η απειλή λειτουργεί εκτός τερέν, εκτός κανόνων, εκτός ορίων, αντιθέτως σε αιφνιδιάζει, βρίσκεσαι εκτός αγωνιστικού χώρου, με καθημερινά ρούχα;

Τότε πρέπει χρειάζεσαι κάτι ανάλογο, που να εφαρμόζεται από όλους. Χρειάζεσαι το Raptor Krav Maga!

https://www.youtube.com/watch?v=7-wNuc5HuIQ

Το δικό του σύστημα μαχητικής τέχνης και αυτοάμυνας έχει αναπτύξει τα τελευταία  χρόνια, ο εμπνευστής και δάσκαλος του Raptor Krav maga, George Mimmis.

Ο Ελληνικής καταγωγής Γιώργος Μιμμής, κλείνει 2 χρόνια από τότε που επέστρεψε στην Ελλάδα και σε μια πόλη άγνωστη για αυτόν, την Πάτρα, με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του, να διδάξει μέσα από την εμπειρία του βασικές αρχές ασφάλειας και αυτοάμυνας. 

giorgos-mimmis-krav-maga-juniorsclub.gr

Ο Γιώργος Μιμμής, με 28ετή εμπειρία στα θέματα ασφαλείας, εκπαιδευμένος από Ισραηλινούς και Νοτιοαφρικανούς, κάτοχος διπλώματος D E M S (Dynamic Effective Methodical Strategies), πέρασε τη μισή του ζωή στην Ν. Αφρική, σε Πολιτείες των Η.Π.Α. και γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το σχεδιασμό ασφαλείας υψηλών προσώπων.

IMG_0329

Ανέλαβε την εκπαίδευση πολλών εκπαιδευτών και τους μύησε στο σύστημα που κατέληξε ότι αποδίδει περισσότερο και βασίζεται στην Ισραηλινή πολεμική τέχνη Krav Maga και στο μαχητικό τρόπο που εφαρμόζουν οι Αμερικανοί πεζοναύτες για μάχη σώμα με σώμα.

¨Στο μυαλό μου φέρνω πάντα αληθινές εικόνες     γι’ αυτό επιδιώκω ως εκπαιδευτής να λειτουργώ με τεχνικές που καταφέρουν γρήγορο αποτέλεσμα απεμπλοκής.

Το Raptor Krav Maga δεν είναι σπορ και αυτό θα το δείτε στην προπόνηση.

Γυναίκες και άνδρες εκπαιδεύονται μαζί σε όλες τις τεχνικές με σκοπό να αποκτήσουν, άμεση αντίδραση, αυτοπεποίθηση, αντίληψη, οξυδέρκεια, ψυχραιμία και να αναπτύξουν κι’ άλλες ικανότητες που θα τους βοηθήσουν να σώσουν τη ζωή τους ή τη ζωή της οικογένειας τους.¨ δήλωσε ο Γιώργος Μιμμής.

IMG_20150303_194723166_HDR

Κατά την περίοδο που βρισκόταν στο εξωτερικό έλαβε μέρος στον σχεδιασμό ασφαλείας αστέρων του Χόλιγουντ και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι: Jason Statham, Steven Seagal, La Toya Jackson και πολλών άλλων.

Ζητήσαμε να μας εξηγήσει πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του, ¨αναλαμβάνοντας¨ την ζωή κάποιων αστέρων και μας είπε:

¨Είναι άλλη η δουλεία του bodyguard και άλλη η δική μου. Εγώ ανήκω στην συντονιστική ομάδα, αυτών που σχεδιάζουν το καθημερινό πλάνο και καθοδηγούν τους bodyguards. Στα πρώτα μου βήματα είχα κάνει κι’ εγώ tails, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας όμως προτιμώ να αναλαμβάνω εξολοκλήρου τον σχεδιασμό και την ευθύνη στον τομέα της ασφάλειας.

Για να απαντήσω και στην ερώτηση σας, είναι μεγάλη ευθύνη η ασφάλεια κάποιου. Δεν υπάρχουν αστέρες, μύθοι και σταρ για εμένα. Όταν κάποιος σου εμπιστεύεται τη ζωή του, οφείλεις να ανταποκριθείς

https://www.youtube.com/watch?v=wF4LWn_N98w

Η ζωή στην Ελλάδα του φαίνεται πολύ διαφορετική. Στην Πάτρα ζει δύο χρόνια, όπου έχει ξεκινήσει μαθήματα αυτοάμυνας Raptor krav maga

Εκτιμά τους μαθητές του και αφιερώνει ουσιαστικό χρόνο στην εκπαίδευση τους. Κάθε μάθημα διαρκεί δυο ώρες. Την πρώτη ώρα κάνουν ασκήσεις: ενδυνάμωσης, αερόβιας, ισορροπίας, ευλυγισίας, αντοχής, ακολουθούν προσομοιώσεις μάχης και μετά τεχνικές raptor krav maga.

https://www.youtube.com/watch?v=1SqVSQhuLO8

¨Όπως σας είπα, τα τμήματα είναι μεικτά (γυναίκες-άνδρες). Υπάρχει ένα ειδικό τμήμα για εφήβους και φυσικά τα τμήματα για όσους εργάζονται σε σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις. Ότι κάνουμε κατά τη διάρκεια του μαθήματος έχει μόνο έναν σκοπό, την σωστή εκπαίδευση εφαρμόζοντας τις τεχνικές και την βελτίωση της φυσική κατάστασης των εκπαιδευομένων.

Το Raptor krav Maga είναι η απόλυτη πολεμική τέχνη για να αντιμετωπίσετε κάθε μορφή απειλής. Η αυτοάμυνα δεν είναι σπορ και οι κανόνες της προσαρμόζονται ανάλογα με την απειλή, τον χρόνο και τον τόπο.¨ δήλωσε ο εκπαιδευτής. IMG_0353

Εντύπωση μας έκανε όταν είδαμε τους εκπαιδευομένους να εφαρμόζουν τις τεχνικές και με κλειστά μάτια.

raptrokrav-maga-juniorsclub.gr

¨Το να εφαρμόζεις την τεχνική με κλειστά μάτια έχει δύο σκοπούς. Να μπορείς χωρίς σκέψη, αυτόματα να ενεργείς σύμφωνα με την απειλή που δέχεσαι και να μη σκέφτεσαι, τι θα κάνεις; Να ¨μιλάει¨ τα σώμα σου. Επίσης είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να αντιδράσει μέσα στο σκοτάδι ή σε μέρος με ελάχιστο φωτισμό. Δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες, δεν κάνουμε αγώνες, επίθεση μπορεί να δεχθεί κάποιος σε διάφορα μέρη. Εδώ προετοιμάζονται για όλα.¨ δήλωσε ο εκπαιδευτής Γιώργος Μιμμής.

raptror-krav-maga-2-juniorsclub.gr

Είναι γεγονός ότι το αστυνομικό δελτίο ενέχει καθημερινά θέματα επιθέσεων προς αθώους, ανυποψίαστους πολίτες. Η εγκληματικότητα συνεχώς αυξάνει τα ποσοστά της στην Ελλάδα. Το να μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, είναι πλέον απαιτούμενο.

IMAG0537

Θέλοντας να μάθουμε για την πηγή της γνώσης του το krav maga και πως βλέπει τη σχέση που έχουν οι Έλληνες με αυτό, ο δάσκαλος μας είπε:

 ¨Το krav Maga στα εβραϊκά σημαίνει «μάχη-επαφή» και ξεκίνησε από τον Ουγγρικής καταγωγής Ίμι Λίχτενφελντ, ο οποίος την εποχή του μεσοπολέμου στην Ευρώπη, με την αύξηση του αντισημιτισμού  έβλεπε τους ομόθρησκούς του (Εβραίους) να πέφτουν θύματα επιθέσεων.

Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σύστημα αυτοάμυνας που θα είναι εύκολο στην εκμάθηση του και στην εφαρμογή του, ανεξαρτήτως σωματικής διάπλασης, φύλου και ηλικίας.

Με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ εντάχθηκε στον στρατό και εκεί εξέλιξε το krav maga.  

 Είναι μια πολεμική τέχνη η οποία δεν βασίζεται σε δόγματα.

Διαρκώς εξελίσσεται και εδώ πρέπει να προσέξουν όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτό, γιατί είναι αρκετοί αυτοί που αντιγράφουν κάποια βίντεο και το παίζουν δάσκαλοι. Ο καλός δάσκαλος είναι αυτός που ψάχνει τα κενά σε κάθε τεχνική. Δεν κάνουμε αγώνες, εδώ πρέπει να λειτουργήσεις άμεσα και αποτελεσματικά

https://www.youtube.com/watch?v=JVE_kkWki9A

Ο Γιώργος Μιμμής, ήρθε στην Ελλάδα για να μεταδώσει τις γνώσεις του, την φιλοσοφία του και να καθιερώσει το Raptor krav maga.

CAM00466

Αυτό φαίνεται ότι το αναγνωρίζουν κάποιοι και έπειτα από έγκριση του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο George Mimmis με ένα επιτελείο συνεργατών, βρέθηκε στην 117 Πτέρυγα Μάχης, για να μιλήσει στους αεροπόρους και στις οικογένειες τους, για το Antirape – Antiviolence project που αφορά την σύγχρονη μορφή του εγκλήματος – βίας στην Ελλάδα και να τους παρουσιάσει τρόπους αντιμετώπισης μέσω οδηγιών και τεχνικών raptor krav maga.

CAM00478

Συνεργάζεται με τον Ian K., Ιδρυτή του Antirape project, όπου διδάσκεται σε σχολεία και σε ειδικά σεμινάρια στην Ν. Αφρική και σε χώρες της Ευρώπης.

logo rkm black

Για πληροφορίες καλείτε στο 6944.020.505

Raptror Krav Maga 

Facebook fan page: Raptror Krav Maga &  Street wise self defence

Facebook pofil: Raptor Krav Maga 

 

11 συμβουλές για ασφάλεια στο σπίτι σας από τον Γιώργο Μιμμή

raptor krav maga

Μετάβαση στο περιεχόμενο