Εγκυμοσύνη / Γέννα Προτεινόμενο

Γιώργος Πατριαρχέας: Ο λόγος που το υπερηχογράφημα είναι αρκετά σημαντικό, ειδικά τους πρώτους 3 μήνες

Δίπλα στην έγκυο, με τις αναζητήσεις και τις ερωτήσεις της, στέκεται το juniorsclub.gr – Ρωτήστε κι΄εσείς αυτό που σας απασχολεί στο info@juniorsclub.gr

 patriarcheas-3-juniorsclub.grΓεώργιος Πατριαρχέας,  Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης

“Το υπερηχογράφημα του 1ου τριμήνου είναι πολύ σημαντικό, καθώς γίνεται με σκοπό να διαπιστωθεί ότι η εγκυμοσύνη εξελίσσεται ομαλά μέσα στη μήτρα και να προσδιορισθεί ο αριθμός των εμβρύων και η καρδιακή τους λειτουργία.

Μεταξύ 10ης-14ης εβδομάδας γίνεται η μέτρηση της Αυχενικής Διαφάνειας (ανίχνευση συνδρόμου Down), ο έλεγχος της βασικής ανατομίας του εμβρύου και καθορίζεται η ηλικία της κυήσεως με ακρίβεια (+/- 1 εβδομάδα)”. 

 Αναλυτικά ο ιατρός, Γιώργος Πατριαρχέας εξηγεί στις έγκυες τον σκοπό της εξέτασης:

“Σκοπός είναι να ελέγξουμε:

  1. Την καρδιακή λειτουργία του εμβρύου
  2. Τον καθορισμό της ηλικίας κύησης
  3. Την βασική  ανατομίας του εμβρύου
  4. Την αυχενική διαφάνεια και άλλων δεικτών χρωματοσωματικών ανωμαλιών.
  5. Την ταξινόμηση των διδύμων ή πολύδυμων κυήσεων ανάλογα με τη χοριονικότητα των εμβρυϊκών σάκκων, δηλαδή αν προέρχονται από ένα  ή περισσότερα γονιμοποιημένα ωάρια.”
 

Η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας είναι ο σημαντικότερος και καλύτερος υπερηχογραφικός δείκτης για την ανίχνευση του συνδρόμου Down, με αξιοπιστία 70%. Ο έλεγχος ολοκληρώνεται με τη συνεκτίμηση της εξέτασης αίματος PAPP-A και free β-hCG, που ονομάζεται συνδυασμένο, όπου η αξιοπιστία ανέρχεται στο 80 – 90%.

Στο διαγνωστικό κέντρο Πατριαρχέας, στην Πάτρα δίνουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

patriarcheas-2-juniorsclub.gr    
]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο