Θέματα υγείας

Οι γονείς του Νοτίου Πηλίου ζουν με τον φόβο εδώ και 4 χρόνια! Το κέντρο υγείας Αργαλαστής δεν έχει παιδίατρο.

Με το φόβο ζουν οι κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου, εδώ και 4 χρόνια, εφόσον από το 2011, το κέντρο υγείας Αργαλαστής, δεν έχει παιδίατρο. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε επιστολή τους οι κάτοικοι,  από το 2011 που μετακινήθηκε για πρώτη φορά η παιδίατρος του Κ.Υ. Αργαλαστής στο Νοσοκομείο Λαμίας, και έπειτα στο Νοσοκομείο του Βόλου, εξακολουθεί να μην έχει γίνει ακόμη η επιστροφή της στη θέση της, στο Κ.Υ. Αργαλαστής.

Το juniorsclub.gr σας παρουσιάζει την ανακοίνωση των αγανακτισμένων και φοβισμένων γονέων για τα παιδιά τους.

Ανακοίνωση:

“Για τέσσερα χρόνια οι υποσχέσεις που πήραμε κατά καιρούς, επισημαίνοντας το θέμα από τους διοικητές και τους αρμοδίους, έμειναν υποσχέσεις, ως συνήθως. Για 4 χρόνια τα υπηρεσιακά κενά καλύπτονται με μετακίνηση της μοναδικής παιδιάτρου της περιοχής με αποτέλεσμα το κενό που έχει δημιουργηθεί αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας να μην απασχολεί κανέναν. Η αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο! Όταν το πρόβλημα των υπηρεσιακών κενών στο νοσοκομείο συνεχώς επιδεινώνεται και ξεπερνά τα 4 χρόνια τότε αυτό είναι μόνιμο κενό και λογικά θα έπρεπε να καλυφθεί με διορισμό ιατρών συγκεκριμένης ειδικότητας, παιδιάτρων, κι όχι με μετακινήσεις.

Εμείς οι γονείς φωνάζουμε ότι η επιστροφή της παιδιάτρου στην Αργαλαστή είναι άκρως απαραίτητη. Είμαστε οργισμένοι! Δώσαμε αρκετό χρόνο. 4 χρόνια. Κάναμε αρκετή υπομονή. Ελπίζουμε να λυθεί το πρόβλημα. Ελπίζουμε να καλυφθούν αυτά τα κενά. Ό,ποιες κι αν είναι οι προθέσεις τους είμαστε καθ’ όλα αντίθετοι σε αποφάσεις, σε συμπεριφορές, σε πρόσκαιρες λύσεις, σε μετακινήσεις κλπ… που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας στην απομακρυσμένη περιοχή μας. Εμείς οι γονείς από το Τρίκερι, μέχρι τα Καλά Νερά απαιτούμε από τους αρμόδιους να λυθεί το πρόβλημα της παιδιατρικής κάλυψης άμεσα!! Μας υποσχέθηκαν ένα καλύτερο αύριο κι εμείς τους πιστέψαμε. Ας μη μας απογοητεύσουν γι’ άλλη μια φορά. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ.”

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο