Ενημέρωση Επικαιρότητα

Η απίστευτη αντίδραση γονιών όταν είδαν την ζωγραφιά του παιδιού τους στον τοίχο

Αν έχετε παιδί (ή παιδιά) τότε ξέρετε πως όσους κανόνες κι αν θέσετε εκείνο θα κάνει αυτό που πιστεύει πως είναι σωστό. Δηλαδή να μετατρέψει το σπίτι σε εργαστήριο για πειράματα.
 
«Τι θα γίνει αν αλείψω με βούτυρο κάθε ντουλάπι της κουζίνας;», «Αν γεμίσω το μπάνιο με νερά και από πάνω ρίξω σαμπουάν;», «Αν ζωγραφισω (κάνω ακαθόριστες γραμμές) πάνω στους τοίχους;». Δεν έχει σημασία αν έχετε ένα ήσυχο ή άτακτο παιδί. Έχετε ένα ον που είναι περίεργο να ανακαλύψει τον κόσμο και όσο ζει με γνώμονα αυτή τη φιλοσοφία τίποτα στο σπίτι δεν είναι ασφαλές. Κάθε πράξη έχει και συνέπειες και οι περισσότεροι γονείς έχουν αποφασίσει ότι η τιμωρία είναι ο κατάλληλος τρόπος για να διαπαιδαγωγήσεις ένα πεντάχρονο.
 
Κι αν αντί να το τιμωρούσατε, το επιβραβεύατε;
 
Αυτοί οι γονείς οι οποίοι, απ’ ότι αποδείχθηκε, έχουν πολύ χιούμορ και τεράστια αποθέματα υπομονής, αποφάσισαν να διαχειριστούν τη «ζημιά» του παιδιού τους, να ζωγραφίσει -εν αγνοία τους- τον τοίχο, με ένα εναλλακτικό τρόπο. Ενώ οι περισσότεροι θα καθάριζαν τον τοίχο με νερό και σαπούνι φωνάζοντας παράλληλα στο παιδί για την «αξία» του να μη βάφεις τους τοίχους μπλα μπλα μπλα, ο Eric Massicott και η σύζυγός του σκέφτηκαν κάτι πολύ καλύτερο. Να επιβραβεύσουν τη δημιουργικότητα του δίνοντας μια εντελώς διαφορετική οπτική στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης που κάνει τους περισσότερους γονείς να φρικάρουν.
 
Πώς; Μετατρέποντας την ιδέα του γιου τους σε κανονικό έργο τέχνης.
 
c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-348
 
«Τα παιδιά σας θα κάνουν πράγματα που δεν θα έπρεπε. Βοηθάει αν είστε παντρεμένος με έναν άνθρωπο που έχει χιούμορ», γράφει ο Εric στο Tweet του.
 
Έτσι, η σύζυγος του Eric (ο οποίος απ’ ότι καταλαβαίνουμε από το προφίλ του είναι γιατρός) έβαλαν ένα κάδρο γύρω του ώστε να του δώσουν τη διάσταση ενός πίνακα. Το πιο τέλειο όμως είναι πως τύπωσαν κι ένα χαρτί πάνω στο οποίο έγραψαν πληροφορίες όπως θα τις βλέπαμε στη λεζάντα ενός έργου τέχνης σε μια γκαλερί. Δηλαδή, το όνομα και την ημερομηνία γέννησης του «καλλιτέχνη» (του γιου τους δηλαδή), τον τίτλο του έργου «Interrupted house (Παρεμβατικό σπίτι)», την ημερομηνία δημιουργίας του, το υλικό από το οποίο φτιάχτηκε («μαρκαδόρος πάνω σε πλαστικό χρώμα») και το λόγο («Δώρο στους γονείς του για έκπληξη»).
 
Και όταν ανέβασαν αυτές τις φωτογραφίες στο Twitter, φυσικά, αποθεώθηκαν. Αυτή τη στιγμή το tweet του Eric έχει περισσότερα από 210.000 like και γύρω στα 77.000 share ενώ τα σχόλια που δέχτηκε ήταν διθυραμβικά και με εξίσου έξυπνο χιούμορ.
 
Mήπως λοιπόν την επόμενη φορά που θα επιστρέψετε στο σπίτι και οι τοίχοι θα είναι γεμάτοι ζωγραφιές να μην τους καθαρίσετε, αλλά να σκεφτείτε ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού σας και μάλιστα με τη σφραγίδα του παιδιού σας;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο