Εγκυμοσύνη Προτεινόμενο

Η Ελένη Σκούρα απαντά: “Έγκυος μητέρα στο δεύτερο παιδί…αντιμετωπίζει μια περίεργη συμπεριφορά από την 7χρονη κόρη της”

“Είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδί. Έχω ήδη ένα κοριτσάκι 7 ετών, το οποίο είναι ενημερωμένο σχετικά με την εγκυμοσύνη μου. Δείχνει σε όλους μας ότι περιμένει το μωρό, αλλά τα βράδια τρίζει τα δόντια της όταν κοιμάται και κάποιες φορές έχει δάκρυα στο προσωπάκι της. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με την εγκυμοσύνη ή αν συμβαίνει κάτι άλλο;”

απαντά η κοινωνιολόγος-κοινωνική λειτουργός-οικογενειακή σύμβουλος, Ελένη Σκούρα

Καταρχάς σας εύχομαι καλώς να δεχθείτε το δεύτερο παιδάκι σας. Με την κόρη σας δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι τρίζει τα δόντια της. Πολλά παιδάκια το κάνουν, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Το γεγονός όμως ότι την βλέπετε με δάκρυα στα μάτια, όντως σημαίνει κάτι.

Συνήθως όταν ένα παιδί μεγαλώνει μόνο του σε μια οικογένεια, όπου εισπράττει κατ΄ αποκλειστικότητα την αγάπη και την φροντίδα, είναι φυσικό να αισθανθεί άλλα και διαφορετικά συναισθήματα, εν’ όψει ενός ενός άγνωστου για την ίδια γεγονότος, που πρόκειται να συμβεί.

Ο ερχομός ενός μωρού, θα μπορούσε να σημαίνει για την κόρη σας, έλλειψη αφοσίωσης, όχι την ίδια αγάπη και φροντίδα και πολλές ακόμα αρνητικές σκέψεις. Γεγονός που δημιουργεί συναισθήματα ανασφάλειας , αγωνίας, φόβου, μελαγχολίας κλπ.

Μία φυσική αγωνία που ο καθένας θα μπορούσε να έχει μπροστά σε κάτι άγνωστο. Πόσο μάλλον για ένα παιδί.

Θεωρώ σημαντικό, να την βοηθήσετε, με τον κατάλληλο τρόπο, να σας εκμυστηρευθεί τις σκέψεις της και τα συναισθήματα της.

Επίσης με τον κατάλληλο τρόπο, να τη βοηθήσετε να καταλάβει και να αισθανθεί την αγάπη σας και να νιώθει ασφαλής  στη μεταξύ σας σχέση.

Ξεκινώντας από την ίδια, θα ήταν περισσότερο εύκολο να καταλάβει την αξία και τη σημασία του ερχομού ενός άλλου παιδιού, ενός άλλου ανθρώπου, του δικού της αδελφού ή αδελφής.

Στέλνετε τα ερωτήματα και γράμματα σας στο info@juniorsclub.gr και η κα Σκούρα θα σας απαντήσει. 

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο