Θέματα υγείας

Οι παιδίατροι τάσσονται υπέρ του συλλόγου “Φλόγα” – “Σε έναν κοινό αγώνα για την υγεία των παιδιών μας”

Η θέση του ΔΣ της ΕΕΠΑΟ από τον 9ο/2014 προς κάθε κατεύθυνση δηλαδή κοινό διοικητή, πρόεδρο ΔΣ Αγλαία Κυριακού και πρόσφατα στην συνάντηση μας με τον υπουργό Υγείας Κο Κουρουμπλή

“Αξιότιμε κύριε

To ΔΣ θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τα χρόνια οξυμένα προβλήματα που έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων Π & Α Κυριακού.

Το τμήμα αυτό είναι το μοναδικό ακτινοθεραπευτικό τμήμα στην Ελλάδα το οποίο είναι εξειδικευμένο στην ακτινοθεραπεία παιδιών, το μοναδικό ακτινοθεραπευτικό τμήμα σε δημόσιο νοσοκομείο που διαθέτει όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό της ακτινοθεραπείας απαραίτητο για την ασφαλή ακτινοθεραπεία των παιδιών.

Επιπλέον πέρα από το ότι είναι πρότυπο ακτινοθεραπευτικό τμήμα στην Ευρώπη, η εταιρία ΕLEKTA έχει σαν σημείο αναφοράς το τμήμα αυτό όταν αναφέρεται σε υψηλής ποιότητας θεραπείες. Το τμήμα δημιουργήθηκε εξολοκλήρου από δωρεές μετά από πολυετή δύσκολο αγώνα, αλλά κυρίως στηρίχτηκε στην αγάπη, το σεβασμό και την προσφορά στο παιδί με καρκίνο και την οικογένεια του.

Μετά από την έναρξη λειτουργίας του το ελάχιστο προσωπικό του συνέχισε με τις ίδιες αρχές να εργάζεται και ουδέποτε τήρησε το ωράριο του ή υπολόγισε τις «οικονομικές» του απολαβές, στόχος πάντα ήταν να καλύψει όλες τις ανάγκες των παιδιών.

nosokomeio-juniorsclub.gr Από τις αρχές του 2014 η λειτουργία του τμήματος έχει καταστεί άκρως προβληματική, όχι βέβαια για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση των τεχνικών δυνατοτήτων του υπάρχοντος ιδιαίτερα δαπανηρού εξοπλισμού, αλλά για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των παιδιών από πλευράς προσωπικού .Η ανάπτυξη λίστας αναμονής για την ακτινοθεραπεία των παιδιών μας είναι ανεπίτρεπτη ενέργεια.

Τα παιδιά πρέπει να υποβάλλονται σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή της θεραπείας τους σε ακτινοθεραπεία για να έχουμε τα επιθυμητά θεραπευτικά αποτελέσματα. Δυστυχώς οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ακτινοφυσικούς και γραμματειακή υποστήριξη είναι δραματικές και με τα νέα δεδομένα η λειτουργία του τμήματος καθίσταται άκρως προβληματική.

Το ακτινοθεραπευτικό τμήμα έχει ανάγκη την υποστήριξή Σας για να ανασάνει και να συνεχίσει να υφίσταται σαν ένα τμήμα σύγχρονο, πρωτοπόρο, μοναδικό που καλύπτει όλα τα παιδιά που πρέπει να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία γιατί αυτό το τμήμα ανήκει σε αυτά, είναι το δικό τους τμήμα. Το ΔΣ της εταιρείας μας ζητά την βοήθεια όλων για να επιλυθούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις τα οξυμένα προβλήματα σε προσωπικό του ακτινοθεραπευτικού τμήματος προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας του”.

Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας

Διαβάστε επίσης: 

Αδιαφορούν για την θεραπεία των παιδιών με καρκίνο. Θέλουν να κλέισουν το εξειδικευμένο Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο