Μωρό

Η περιποίηση του ομφαλού στο βρέφος – Τι να προσέξετε;

Tο κομμάτι του ομφάλιου λώρου, που παραμένει προσκολλημένο στον ομφαλό του νεογέννητου μωρού, θα πέσει από μόνο του μέσα στις πρώτες 10-20 μέρες της ζωής του μωρού. Δικό σας μέλημα είναι να διατηρήσετε το κομμάτι αυτό καθαρό έτσι ώστε να μην μολυνθεί.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Κάθε φορά που θα αλλάζετε την πάνα του μωρού σας θα πρέπει να σκουπίζετε γύρω-γύρω τον ομφαλό με βαμβάκι, το οποίο προηγουμένως θα έχετε βρέξει με οινόπνευμα. Μη διστάζετε να σηκώνετε τον ομφάλιο λώρο προς τα πάνω και να καθαρίζετε καλά όλη τη βάση του ομφάλιου λώρου. Προσέξτε επίσης ο ομφάλιος λώρος να παραμένει έξω από την πάνα, έτσι ώστε να μη βρέχετε από τα ούρα του παιδιού. Ο ομφάλιος λώρος θα αποξηρανθεί και θα πέσει. Συνεχίστε την περιποίηση της περιοχής με οινόπνευμα μέχρι που αυτή να παραμείνει τελείως στεγνή και καθαρή. Αν δείτε μερικές σταγόνες από αίμα πάνω στην πάνα του νεογέννητου μωρού κατά τη διαδικασία αποκοπής του ομφάλιου λώρου, μην ανησυχήσετε, είναι φυσιολογικό.

Πότε να πάρω τον γιατρό;

Εάν παρατηρήσεις πως ο αφαλός του μυρίζει, έχει έντονη κοκκινίλα, βγάζει πύων ή αίμα, τότε κάλεσε τον γιατρό σου αμέσως.

Νέα έρευνα συνδέει το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη με οφθαλμολογικές παθήσεις στα νεογέννητα

5 πολύτιμες συμβουλές για την φροντίδα του μωρού

Μετάβαση στο περιεχόμενο