Σχέσεις

Η σχέση με τους γονείς σας δείχνει τι σχέση έχετε με τον σύντροφό σας!

Ξέρατε πως η σχέση που είχατε με τους γονείς σας  δείχνει την σχέση με τον σύντροφό σας. Πολλές φορές έχουμε συναντήσει ανθρώπους οι οποίοι δυσκολεύονται με την σχέση τους όσων αφορά τον ερωτικό τομέα. Μπορεί ακόμη κι εμείς οι ίδιοι να έχουμε αναγνωρίσει στον εαυτό μας αδικαιολόγητες ανασφάλειες, υπερβολές και ξεσπάσματα.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Πολλές φορές νομίζουμε ότι απλά είμαστε παράλογοι από την φύση μας και δεν κάνουμε πολλά πράγματα για να το αλλάξουμε αυτό. Όμως φαίνεται πως σύμφωνα με τους ψυχολόγους οι σχέσεις που είχαμε από παιδιά με τους γονείς μας, είναι σε θέση να επηρεάσουν την στάση μας απέναντι στον σύντροφό μας. Αν σας φαίνεται αυτή η διαπίστωση υπερβολική στο παρακάτω άρθρο θα δούμε αναλυτικά πως οι σχέσεις που είχαμε ή και έχουμε με τους γονείς μας, επηρεάζουν τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στον σύντροφό μας. Υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε στον σύντροφό μαςΔιαβάστε παρακάτω: 

Αν είστε πολύ ανασφαλείς μπορεί να είχατε αμελείς γονείς

Έχετε παρατηρήσει ότι είστε πολύ ανασφαλείς σχετικά με τον σύντροφό σας; Πιστεύετε διαρκώς ότι θα σας αφήσει, ότι δεν σας υπολογίζει ή ότι δεν είστε και το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής του; Τότε μπορεί να είχατε αμελείς γονείς όσο ήσασταν παιδιά.

Αν οι γονείς σας δεν σας έδιναν την απαραίτητη προσοχή που χρειαζόσασταν σαν παιδιά είναι πολύ λογικό σαν ενήλικες να αναζητάτε διαρκώς αυτή την προσοχή από άλλα σας, αγαπημένα πρόσωπα.

πως_η_σχέση_με_τους_γονείς_επηρεάζει_την_σχέση_με_τον_σύντροφό_μας_

Αν οι γονείς σας δεν ήταν στοργικοί τότε μπορεί ούτε εσείς να είστε στοργικοί με τον σύντροφό σας

Η αγάπη και ο τρόπος που αυτή εκδηλώνετε σε πολλές περιπτώσεις μαθαίνεται από το σπίτι. Όταν λοιπόν μεγαλώσαμε σε ένα σπίτι που οι γονείς, δεν έδειχναν την αγάπη τους με αγκαλιές και τρυφερά λόγια τότε πολύ πιθανό κι εμείς να δυσκολευόμαστε να το κάνουμε.

Έτσι όταν ο σύντροφός μας, δείχνει στοργή απέναντί μας εμείς μπορεί να νιώθουμε άβολα, να μην ξέρουμε πως να του ανταποδώσουμε την στοργή και πολλές φορές να φαινόμαστε αδιάφοροι ενώ στην πραγματικότητα δεν είμαστε.

πως_η_σχέση_με_τους_γονείς_επηρεάζει_την_σχέση_με_τον_σύντροφό_μας_

Τα παιδιά χωρισμένων γονιών δυσκολεύονται να δεσμευτούν

Η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι προτιμότερο το παιδί να μεγαλώνει με χωρισμένους γονείς παρά με γονείς που μαλώνουν συνέχεια.

Όμως όταν ένα παιδί είναι χωρισμένων γονιών είναι πολύ πιθανό να φοβάται να δεσμευτεί. Μπορεί να μην θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά επειδή ενδόμυχα πιστεύει ότι τα παιδιά του, θα καταλήξουν όπως κι εκείνος.

πως_η_σχέση_με_τους_γονείς_επηρεάζει_την_σχέση_με_τον_σύντροφό_μας_

Όταν έχετε στοργικούς γονείς είστε πιο ανοιχτοί σε στοργικές σχέσεις

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω το πως ένα παιδί θα εκφράσει τα συναισθήματά του σε μεγαλύτερη ηλικία μαθαίνεται από το σπίτι. Παιδιά που έχουν μεγαλώσει με γονείς υποστηρικτικούς και στοργικούς, ξέρουν πως να στηρίξουν την σχέση τους, όταν εκείνη περνάει δύσκολα.

πως_η_σχέση_με_τους_γονείς_επηρεάζει_την_σχέση_με_τον_σύντροφό_μας_

Γενικό συμπέρασμα

Ψυχολόγοι έχουν αναφέρει ότι παιδιά που μεγάλωσαν σε ένα σπίτι στοργικό μαθαίνουν να μη φοβούνται να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Ο ψυχολόγος παιδιών και ειδικός για γονείς, η Δρ Vanessa Lapointe, σημειώνει ότι η αγάπη που λαμβάνουμε από τους γονείς μας χρησιμεύει ως πλαίσιο για το πώς πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι η αγάπη.

Εάν οι γονείς είναι συναισθηματικά εκφραστικοί και παρόντες, οι γιοι και οι κòρες τους είναι πιο πιθανό να αισθάνονται άνετα να μοιράζονται τα συναισθήματα, τις απόψεις και την αγάπη τους με τους συντρόφους τους.

Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε αυτές τις αρνητικές συμπεριφορές

Λάβετε υπόψη ότι οι προηγούμενες σχέσεις δεν χρειάζεται να καθορίσουν τις υπάρχουσες σχέσεις. Ακριβώς επειδή οι γονείς σας δεν είχαν έναν επιτυχημένο γάμο δεν σημαίνει ότι θα έχετε κι εσείς την ίδια μοίρα.

Ενώ οι προηγούμενες εμπειρίες ή τα τραύματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν την προοπτική σας στη ζωή, ως ενήλικας, είστε σε θέση να λάβετε τις δικές σας αποφάσεις και να διαμορφώσετε το δικό σας μέλλον.

Πάρτε όλες τις αρνητικές αναμνήσεις και χρησιμοποιήστε τις ως υπενθύμιση του τι πρέπει να αποφύγετε να κάνετε σε μια σχέση. Εάν στερηθήκατε μια ευτυχισμένη ή υγιή οικογενειακή σύνδεση όταν ήσασταν νεότεροι, εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να επιδιώξετε έναν καλύτερο δεσμό με τον σύντροφό σας.

Τέλος θα πρέπει να κάνετε μία εσωτερική αναζήτηση και να αναγνωρίσετε τα λάθη σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε και να τα διορθώνετε. Το να γράφετε ημερολόγιο είναι μία πολύ καλή λύση, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

Τέλος η επικοινωνία με τον σύντροφό σας και η δυνατότητά σας να τον ακούτε και να τον αντιλαμβάνεστε θα σας βοηθήσει πολύ να βελτιώσετε τις συμπεριφορές και τις πρακτικές σας.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

4 σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι μια φιλία είναι τοξική

3 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης στον γάμο που δεν αναγνωρίζετε!

Τι λέει για την προσωπικότητά σας το σχήμα των χειλιών σας;

Πώς να εξασφαλίσετε την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σας

Ψυχολογία των χρωμάτων: Τι δείχνει το αγαπημένο σας χρώμα για τον χαρακτήρα σας

10 σημαντικές απαντήσεις για το σεξ στην εγκυμοσύνη!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο