Εγκυμοσύνη

Η σημασία ενός υποστηρικτικού συντρόφου στην εγκυμοσύνη!

Στην εποχή μας, ο σύντροφος μιας εγκύου αναμένεται να συμμετέχει περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Πλέον, κανείς δεν περιμένει ότι ο μπαμπάς θα καπνίζει το πούρο του στην αίθουσα αναμονής του μαιευτηρίου όσο η σύντροφός του είναι απασχολημένη με το να φέρνει μια νέα ζωή στον κόσμο.

Φυσικά, μπορεί να μην είστε αυτός που θα κυοφορήσει και θα γεννήσει το παιδί σας, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εμπλακείτε. Μάλιστα, η συμμετοχή και η στήριξή σας μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα όχι μόνο στη σχέση σας με τη σύντροφό σας, αλλά και στη συνολική υγεία και ευεξία της συντρόφου σας και του αγέννητου παιδιού σας.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Πολλές μελέτες έχουν δείξει τη σημασία της υποστήριξης των συντρόφων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και την επιρροή που μπορεί να έχει στην ψυχική και σωματική υγεία των εγκύων και των μωρών τους.

Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Women’s Health διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που δεν έλαβαν υποστήριξη από τους συντρόφους τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης και είχαν περισσότερες πιθανότητες να καπνίσουν. Αυτό οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι ένας υποστηρικτικός σύντροφος θα μπορούσε να είναι σημαντικός για την υγεία των εγκύων γυναικών και εμβρύων τους.

«Η υποστήριξη των συντρόφων είναι ένας σημαντικός στόχος που μπορεί να βελτιώσει την εγκυμοσύνη», κατέληξαν οι ερευνητές.

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Maternal-Fetal & Neonatal Medicine, εξέτασε την επιρροή που είχε η συναισθηματική και οικονομική υποστήριξη του συντρόφου στα επίπεδα άγχους των μαμάδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο συναισθηματικά εμπλεκόμενος και οικονομικά υποστηρικτικός σύντροφος συσχετίστηκε σημαντικά με μειωμένα επίπεδα στρες μεταξύ των μαμάδων. Επιπλέον, η συμμετοχή των συντρόφων στα προγεννητικά ραντεβού συνδέθηκε στενά με τα μειωμένα επίπεδα στρες μεταξύ των μαμάδων.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η ψυχολογία της εγκύου έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία της και την εγκυμοσύνη της. «Το άγχος που βιώνουν οι μητέρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», γράφουν οι ερευνητές της μελέτης, «μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενή αποτελέσματα εγκυμοσύνης που απειλούν τη σωματική και ψυχική υγεία της μητέρας και του εμβρύου».

UniPro  δίπλα σου όπου κι αν είσαι!

ceid-courses.gr

Διαβάστε επίσης

Πώς βιώνει ένα ζευγάρι την πρώτη εγκυμοσύνη μέσα από 10 χιουμοριστικά σκίτσα

Η εγκυμοσύνη κάνει τη γυναίκα άλλον άνθρωπο! Αλλαγές στο σώμα και στο μυαλό!

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο έμβρυο το στρες στην εγκυμοσύνη;

Νέα έρευνα: Πιο υπερκινητικά και επιθετικά τα αγόρια των μαμάδων που υπέφεραν στην εγκυμοσύνη από κατάθλιψη

Τι ακριβώς νιώθει το μώρο μέσα στην κοιλιά σας;

UNIPRO: Γιατί είναι η πρώτη επιλογή στην Ελλάδα, για Φοιτητικές Εργασίες – Projects – Πτυχιακές – Διπλωματικές?

Μοριοδοτούμενα Προγράμματα όλων των ειδικοτήτων μέσω Ασύγχρονης Διαδικτυακής Διδασκαλίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο