Διανύουμε εορταστική περίοδο και όλες μας οι προτάσεις θέλουμε να είναι ιδανικές για κάθε ημέρα! Για να εντυπωσιάσετε με αυτή τη συνταγή από τα χεράκια της μαμάς-σεφ Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Μοσχαράκι με φρούτα στη γάστρα!
Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!
Τα περισσότερα υλικά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές στο SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)
Υλικά
6 μερίδες μοσχαράκι σπαλομπριζολα ή ποντίκι
2 πορτοκάλια
2 κυδώνια
12 βερίκοκα αποξηραμένα
12 δαμάσκηνα αποξηραμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού βατόμουρα
3 κρεμμύδια
1 κονκασε ή 2 φλυτζάνια τσαγιού τριμμένη ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
μοσχοκάρυδο
κανέλα
ελαιόλαδο
Συνταγή
1. Καθαρίζουμε από τις φλούδες τα πορτοκάλια και τα κόβουμε ροδέλες. Έπειτα τα στρώνουμε στη γάστρα.
2. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα στρώνουμε από πάνω από τα πορτοκάλια.
3. Βάζουμε με την ίδια διαδικασία τα υπόλοιπα φρούτα, από πάνω.
4. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Παίρνουμε το μαριναρισμένο κρέας και το τοποθετούμε επάνω στα φρούτα, μέσα στη γάστρα.
5. Προσθέτουμε επάνω στο κρέας το κονκασε ή 2 φλυτζάνια τσαγιού τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα κοιτάξουμε το κρέας μήπως θέλει να το γυρίσουμε για να ψηθεί απ όλες τις πλευρές.
6. Σερβίρουμε με πουρέ ή και σκέτο! Πρόκειται για ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο πιάτο!
Καλή όρεξη!!!