Θέματα υγείας

Η ζωή ενός μικρού αγοριού με σπάνια ασθένεια – 3 χρόνια δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια του – Φωτογραφίες

Ένα παιδί 7 ετών, γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια και έζησε τρία ολόκληρα χρόνια χωρίς να μπορεί  να κλείσει τα μάτια του. 

Το μικρό αγόρι, ο Zeeshan Younas γεννήθηκε με πεταλοειδή ιχθύαση, μια γενετική κατάσταση που κάνει το δέρμα του να αυξάνεται ασυνήθιστα γρήγορα αφήνοντάς τον με ένα παχύ περίβλημα από φύλλο δέρματος.

baby-eyes-4-juniorsclub

 

Το δέρμα του είναι τεντωμένο τόσο πολύ που τα μάτια του δεν μπορούσαν να κλείσουν εντελώς για τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Sun, πράγμα το οποίο τον οδήγησε σε σοβαρές λοιμώξεις. Αυτό που στενοχωρεί επιπλέον τους γονείς του είναι ότι η ασυνήθιστη εμφάνισή του προσελκύει τα βλέμματα και τα σκληρά σχόλια του κόσμου, ενώ μερικές φορές ακόμη και άγνωστοι σταματούν τους γονείς του στο δρόμο για να τους ρωτήσουν αν ο γιος τους έχει καεί.

baby-eyes-3-juniorsclub

 

Ο 36χρονος πατέρας του, Nafis Younas, που ζει με την οικογένειά του στο ανατολικό Λονδίνο ανέφερε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό: «Ο Zee και η μητέρα του, η Farhana ήταν στο φαρμακείο μια μέρα. Ένας άνδρας ρώτησε τη Farhana τι συνέβαινε με τον Zee και αν εκείνη τον είχε κάψει κατά λάθος. Ο Zee το άκουσε και για μια εβδομάδα η διάθεσή του ήταν πολύ άσχημη. Όταν τον ρωτήσαμε τι έχει, μάς είπε ότι είχε κρυφακούσει τι είχε πει ο άγνωστος άνδρας και ήθελε να μάθει αν ήταν αλήθεια ότι είχε καεί όταν ήταν μικρός. Μας ράγισε την καρδιά».

Για το ζευγάρι, η γέννηση του μικρού Zeeshan έμοιαζε με ένα θαύμα καθώς προσπαθούσαν για καιρό να κάνουν παιδί χωρίς να τα καταφέρουν ενώ είχε προηγηθεί και μια αποβολή και ήδη από την εγκυμοσύνη η γυναίκα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και επιπλοκές.

Οι γιατροί σε αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης είπαν στο ζευγάρι ότι μπορεί να έχει σύνδρομο Down ή κάποια καρδιακή ή αναπνευστική πάθηση, και επίσης ότι υπήρχε 1% πιθανότητα να έχει κάτι άλλο. Όταν τελικά γεννήθηκε οι γιατροί ήρθαν αντιμέτωποι με την σπάνια πάθησή του και οι γονείς του σοκαρίστηκαν καθώς δεν είχαν δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Το βρέφος μπήκε κατευθείαν σε θερμοκοιτίδα για να λάβει ειδική φροντίδα.

baby-eyes-1-juniorsclub

Ήδη από την αρχή οι γονείς του δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν με γυμνά χέρια γιατί παραμόνευε ο κίνδυνος της μόλυνσης ενώ κατά τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του το δέρμα του ήταν τόσο σφιχτό ώστε δεν μπορούσε καν να κλείσει τα μάτια του εντελώς, πράγμα που προκάλεσε μολύνσεις και βλάβη στον κερατοειδή.

baby-eyes-5-juniorsclub

 

Μετά τη μόλυνση είχε τέσσερις αποτυχημένες μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς και μια επιτυχημένη και σήμερα λαμβάνει πολλά φάρμακα.

Πλέον οι γονείς προσπαθούν να κάνουν τη ζωή του γιου τους πιο εύκολη και συγκεντρώνουν χρήματα για μια ειδική συσκευή μπάνιου η οποία παράγει μικρές φυσαλίδες και απομακρύνει το παχύ στρώμα δέρματος αλλά είναι πολύ ακριβή.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο