Θέματα υγείας

Ιλαρά: Στην εντατική τρία παιδιά – Κίνδυνος επιδημίας – 30 κρούσματα σε μια εβδομάδα

Με εγκεφαλίτιδα από την ιλαρά το ένα παιδί, το άλλο με επιπλοκές που παρουσιάστηκαν χρόνια μετά την προσβολή από τη νόσο! – Απεγνωσμένες εκκλήσεις των ειδικών σε αμετανόητους γονείς: εμβολιάστε τα παιδιά σας κατά της ιλαράς – Μπορεί να είναι διπλάσια τα κρούσματα ιλαράς από τα καταγεγραμμένα λένε οι επιστήμονες

Τα στοιχεία από τους ειδικούς είναι ανησυχητικά και παρά τις εκκλήσεις από τους αρμόδιους φορείς πολλοί είναι οι γονείς που δεν ανταποκρίνονται και επιμένουν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους!

Σύμφωνα με το in.gr, ήδη σε σοβαρή κατάσταση, με επιπλοκές από την ιλαρά, νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας δύο παιδιά.

Το ένα παιδί έχει εκδήλωσε εγκεφαλίτιδα, που αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές επιπλοκές της ιλαράς.

Το δεύτερο παιδί νοσηλεύεται με μία σπανιότερη επιπλοκή.

Αυτή, εκδηλώνεται λίγα χρόνια μετά την προσβολή του ατόμου από τη νόσο και οφείλεται σε βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων από τον ιό της ιλαράς.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι και ένα τρίτο παιδί νοσηλεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου, επίσης με εγκεφαλίτιδα, λόγω ιλαράς.

Ευτυχώς, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και το παιδί πήρε εξιτήριο.

Ομάδα υψηλού κινδύνου για ιλαρά τα παιδιά κάτω των πέντε ετών

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όταν αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν και περιπτώσεις παιδιών, κυρίως κάτω των πέντε ετών, που θα πάθουν κάποια σοβαρή επιπλοκή της νόσου και θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

30 κρούσματα ιλαράς σε μια εβδομάδα

Μέσα μόλις σε επτά ημέρες καταγράφηκαν επιπλέον 30 κρούσματα ιλαράς. Μπορεί να είναι και διπλάσιος ο αριθμός αφού κάποια πιο ήπια περιστατικά μπορεί να μην δηλώνονται.

Αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζουν ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων».

Μετάβαση στο περιεχόμενο