Μωρό

Είστε σίγουροι ότι η πιπίλα του μωρού σας είναι καθαρή; Μάθετε πώς θα απαλλαχτείτε από τα μικρόβια

Οι πιπίλες είναι αυτές που ηρεμούν πολύ το μωράκι σας κυρίως τους πρώτους μήνες αλλά και όταν είναι κουρασμένο και δεν είναι ώριμο ακόμα να χειριστεί την ανία του.

Οι γονείς θεωρούν την πιπίλα σωτήρια λύση, γιατί τους απαλλάσσει από τη γκρίνια και το κλάμα του μωρού τους και το βοηθά να κοιμηθεί πολύ πιο γρήγορα. Έχετε σκεφτεί όμως πόσα μικρόβια κρύβουν οι πιπίλες του μωρού σας;

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι πιπίλες που χρησιμοποιούν τα μωρά έχουν πολλούς μύκητες και βακτηρίδια. Το πλαστικό περίβλημα της πιπίλας, επειδή κρύβει κάποιες φορές τροφή αποτελεί ιδανικό σημείο για μικροβιακή ανάπτυξη και μόλυνση. Οι τύποι βακτηρίων που έχουν εντοπιστεί στην πιπίλα έχουν συνδεθεί με σοβαρά νοσήματα.

Εάν είστε από τις μαμάδες που αγχώνονται για τον καθαρισμό της πιπίλας του μωρού τους τότε:

-Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντόπαστα για να καθαρίζετε τις πιπίλες.

-Όταν η πιπίλα πέφτει στο πάτωμα του σπιτιού καλό θα ήταν να την πλένετε με τρεχούμενο νερό, πριν τη δώσετε στο μωρό, ακόμα και αν το σπίτι σας είναι καθαρό.

-Να πλένετε τη θηλή της πιπίλας τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα με ζεστό νερό.

-Το πρώτο διάστημα και για τους τρεις πρώτους μήνες πρέπει να αποστειρώνετε τις πιπίλες του βρέφους σας.

-Συνιστάται τέλος να πετάτε τις πιπίλες μετά από 2 εβδομάδες χρήσης τους, γιατί μετά από ένα χρονικό διάστημα παγιδεύονται μικρόβια μέσα στους πόρους του πλαστικού

Μετάβαση στο περιεχόμενο