Εκπαίδευση

Kαλά τα νέα για όλους τους επί πτυχίω φοιτητές – Θα διεξαχθεί διπλή εξεταστική

Με ευρεία πλειοψηφία ενέκρινε η Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πίεσε για ονομαστική ψηφοφορία, δεν μπόρεσε να φέρει ούτε τους βουλευτές της στη Βουλή (συνολικά συμμετείχαν στην ψηφοφορία 252 βουλευτές).

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 145 βουλευτές ενώ το καταψήφισαν 102 βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα προτάθηκε στη Βουλή η προσθήκη άρθρου που αφορά την διεξαγωγή διπλής εξεταστικής σε όλα τα μαθήματα, για όλους τους επί πτυχίω φοιτητές Πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ, για τον Ιούνιο 2015. Η προσθήκη του άρθρου στην τροπολογία έγινε δεκτή και ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη.

Το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«Για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο του 2015, οι φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο».

Με απλά λόγια, όπως αναφέρει το foititikanea.gr, «oι φοιτητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (ΑΕΙ) έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2015 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν από προηγούμενα εξάμηνα, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο”.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο