Αθλητισμός Τέχνη

Καλλιτέχνες αποτυπώνουν το πνεύμα του αθλητισμού στην έκθεση «The Art of Sport»

Το πνεύμα του αθλητισμού όπως αποτυπώνεται από καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διάφορα μέσα, βίντεο, φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτικής εξερευνά νέα έκθεση στην Γκαλερί Μπάτλερ (Butler Gallery) στην πόλη Κίλκενι της Ιρλανδίας.Στην έκθεση «The Art of Sport» συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Ιρλανδία, τη Δανία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και παρουσιάζονται επίσης έργα – δάνεια από Μουσεία Ιρλανδών καλλιτεχνών. Τα έργα που θα εκτεθούν προβάλλουν έναν κόσμο, στον οποίο η επιβίωση και η επιτυχία εξαρτώνται από το θάρρος και την καρδιά, το πάθος και το ταλέντο, και στον οποίο κυριαρχούν οι θυσίες, αναφέρεται στην περιγραφή της έκθεσης.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Το πρωτοποριακό έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Paul Pfeiffer ήταν η έμπνευση για την αναζήτηση τέχνης αυτής της φύσης. Το 2000, ο Pfeiffer ξεκίνησε μια τριλογία ψηφιακά επεξεργασμένων βίντεο εγκαταστάσεων που απαθανάτισαν τους τελευταίους γύρους στους τρεις πιο διάσημους αγώνες πυγμαχίας του Μοχάμεντ Άλι, σημειώνεται. Η Αμερικανίδα φωτογράφος Jona Frank συμμετέχει με τη συλλογή The Modern Kids, με πορτρέτα νεαρών αθλητών σε λέσχη πυγμαχίας σε προάστιο του Δουβλίνου και o Paul Carroll με φωτογραφίες από το βιβλίο του Gaelic Fields στις οποίες καταγράφει τοπικούς αγώνες ποδοσφαίρου στην Ιρλανδία.

Ένα σύντομο πρόγραμμα αρχειακών αθλητικών ταινιών ερασιτεχνών και επαγγελματιών από τη δεκαετία του 1950 έως σήμερα, με την επιμέλεια του Ιρλανδικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, θα προβάλλεται στην Ψηφιακή Γκαλερί της Μπάτλερ καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. 

Η έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται στις 12 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών του Κίλκενι και θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου του 2023 επιμελήθηκε η Άννα Ο’ Σάλιβαν διευθύντρια της Γκαλερί Μπάτλερ.

 

πηγή

Οι Coldplay έρχονται στην Ελλάδα – Ανακοινώθηκε και δεύτερη συναυλία

Μετάβαση στο περιεχόμενο