Ζώα

Καναδάς: Γεννήθηκε σπάνιο είδος λεμούριου – Αισιοδοξία για τη διάσωσή τους

Ύστερα από προσπάθειες τεσσάρων ετών να βρεθεί ταίρι για τους γονείς του, γεννήθηκε ένα υγιές μωρό, όπως ανακοίνωσε το Calgary Zoo, δηλώνοντας αισιόδοξο για τις προσπάθειες διάσωσης του ζώου. 

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Οι γονείς, Eny και Menabe, και το μωρό τους είναι λίγα από τα εναπομείναντα ζώα του είδους. Πιστεύεται ότι στην άγρια φύση της Μαδαγασκάρης βρίσκονται περίπου 10.000. 

Ο κήπος έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο προστασίας που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την τοποθέτηση των λεμούριων που γεννιούνται σε καθεστώς αιχμαλωσίας σε συγκεκριμένες περιοχές. Στόχος η ενίσχυση της γενετικής ποικιλομορφίας.

«Με τους ασπρόμαυρους λεμούριους να απειλούνται με εξαφάνιση στη φύση, αυτό το μωρό παίζει ήδη σημαντικό ρόλο στην επιβίωση και την ευημερία του είδους του» δήλωσε η Typhenn Brichieri-Colombi, σύμβουλος έρευνας και στρατηγικής διατήρησης στο Wilder Institute/Calgary Zoo.

Ο Menabe, ο οποίος είναι τώρα 8 ετών, βρίσκεται στο Κάλγκαρι από το 2017 και γνώρισε την Eny, τη σύντροφό του, το 2021, όταν μεταφέρθηκε εκεί από την Τσεχία. 

Προς το παρόν, το κοινό δεν μπορεί να επισκεφθεί την οικογένεια, καθώς τα ζώα παραμένουν μαζί με το μικρό τους, αλλά θα επιστρέψουν στα κλουβιά τους σε μερικές μέρες. 

Η Μαδαγασκάρη είναι ένα από τα μέρη της Γης με την πιο πλούσια βιοποικιλότητα. Χιλιάδες είδη φυτών και ζώων εξελίχθηκαν διαφορετικά απ΄ό,τι οι γείτονές τους στην Αφρική καταφέροντας να αναπτύξουν σημαντικές τεχνικές επιβίωσης αλλά και παράξενα χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Good News Network

 

Έρευνα: Αισθάνονται τα ζώα την αδικία;

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο