Like Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

«Καρναβαλική Πάτρα»: Εκατοντάδες κόσμου για την παρουσίαση του λευκώματος στον Εμπορικό Σύλλογο!!!

Το νέο ογκώδες φωτογραφικό και ιστορικό λεύκωμα  «Καρναβαλική Πάτρα», παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στις αίθουσες του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, σε μια εκδήλωση που προσέλκυσε εκατοντάδες κόσμου και αποτέλεσε μία από τις πιο εξωστρεφείς  διοργανώσεις του φετινού καρναβαλιού. Το 900σίων σελίδων πόνημα, που φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Παναγιώτη Ρηγόπουλου, «αποκαλύφθηκε» για πρώτη φορά, παρουσία εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και καρναβαλικών σωματείων, με οικοδέσποινα τη Χριστίνα Λαμπίρη.

Η εκδήλωση παρουσίασης του δίτομου λευκώματος «Καρναβαλική Πάτρα – Φωτογραφικό και Ιστορικό Λεύκωμα της Πατρινής Αποκριάς», τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών.

Τη διοργάνωση είχαν οι εκδόσεις «24 Γράμματα», ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών και το περιοδικό «πατρινόραμα».

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Την υποστήριξή τους παρείχαν οι Φορείς – Σύλλογοι: 

  • Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ)
  • Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών
  • Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών
  • Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»
  • Κέντρο Πολιτισμού – Ολυμπισμού Κωστή Παλαμά
  • Πολιτιστική Ανάπτυξη Πάτρας
  • Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Καλλιπάτειρα – παράρτημα Πάτρας 

Τη βραδιά διάνθισαν μουσικά η Μπάντα του Νίκου Λιόπετα, η Ιόνια Ορχήστρα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, ενώ το μουσικό μέρος κορύφωσαν η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Γιώργος Σαλαμπάσης, που τραγούδησαν ζωντανά, επιτυχίες τους που έχουν συνδεθεί με το Πατρινό  Καρναβάλι και έχουν αγαπηθεί από τους καρναβαλιστές.

Η βραδιά κορυφώθηκε με σφοδρό σοκολατοπόλεμο, από τους πατρινούς σοκολατορίχτες, που «βομβάρδισαν» τον Εμπορικό Σύλλογο με εκατοντάδες σοκολάτες. Συμμετείχαν οι Σύλλογoι: «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοπαίκτες» και «Σοκολατορίχτες», με επικεφαλής τον Περικλή Δημητρόπουλο.

Νωρίτερα, είχε καλωσορίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κ. Παλαμάς», Θεόδωρος Μαλλιάς και είχαν μιλήσει για το λεύκωμα, ανάμεσα σε άλλους: Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Ανδρέας Ντακόλιας, , η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας Πάτρας», Μαρία Μανουσάκη, ο συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δημήτρης Πεφάνης, ο γ.γ. της ΕΣΗΕΠΗΝ Γιώργος Καρβουνιάρης, ο δημοσιογράφος Νίκος Σουγλέρης και ο Πέτρος Ψωμάς, επικεφαλής του Πληρώματος 94 που βρήκε φέτος τον Κρυμμένο Θησαυρό.  

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε για την προσφορά του στη μουσική, την Πάτρα και το Καρναβάλι της, ο τραγουδοποιός Τάσος Μαραγκός, δημιουργός του απόλυτου ύμνου του Πατρινού Καρναβαλιού. Ο καλλιτέχνης, εμφανώς συγκινημένος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου, ο οποίος εξήρε την προσφορά του στον πολιτισμό και την Πάτρα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η παρουσίαση του βιβλίου, σηματοδότησε και την έναρξη της έκθεσης Καρναβαλικής φωτογραφίας του Χρήστου Σταματόπουλου, που θα διαρκέσει στις αίθουσες του Εμπορικού Συλλόγου, έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο.

Το λεύκωμα «Καρναβαλική Πάτρα», που παρουσιάζει τα άπαντα του Πατρινού Καρναβαλιού, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «24 Γράμματα» και βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας.

 

Η ώρα των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο