Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Κατερίνα Πετσίνη-Βουτσινά: 12 χρήσιμες συμβουλές για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο!

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή όλων μας!!! Διακοπές, θάλασσα και ήλιος!!! Υπέροχος συνδυασμός!!! Βιταμίνη D και ο ήλιος είναι αυτός που μας την προσφέρει, ωστόσο η αισθητικός μας, αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για εσάς και το παιδί σας!

Katerina-Petsini-Voutsina-juniorsclub.gr

από την Κατερίνα Πετσίνη-Βουτσινά, πτυχιούχος αισθητικός-κοσμετολόγος ΑΤΕΙ Αθηνών

Σκεπτόμενη τον ήλιο μου έρχεται στο μυαλό η φράση: «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Οι ευεργετικές ιδιότητες του ηλίου, σχετίζονται κυρίως με την παραγωγή της βιταμίνης D.

Η έκθεση του ανθρώπου στην ηλιακή ακτινοβολία αποτελεί την κύρια πηγή για τη σύνθεσή της και είναι άκρως σημαντική όχι μόνο για την υγεία των οστών, κάτι που ήταν γνωστό, αλλά ακόμη και για την πρόληψη καρκίνων.

Περισσότερο ηλιακό φως μεταφράζεται σε καλύτερη διάθεση, λιγότερο στρες και βελτίωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης, καθώς σχετίζεται με την αποκαλούμενη ορμόνη της καλής διάθεσης, που ρυθμίζει τη διάθεση, την όρεξη, τον ύπνο και τη μνήμη.

hlios3-prostasia-juniorsclub.gr

Οι κίνδυνοιαπό την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, περιλαμβάνουν εκτός των δερματικών και παθήσεις των οφθαλμών όπως είναι ο καταρράκτης. Η ακτινοβολία UVA (αφορά το 95%-97% της υπεριώδους ακτινοβολίας που φθάνει στην επιφάνεια της Γης) εισχωρεί βαθιά στο δέρμα και μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση καρκίνου μέσω της παραγωγής μορίων που προκαλούν βλάβες στο DNA, όπως οι ελεύθερες ρίζες.

Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB πάλι είναι εκείνη που προκαλεί και το ηλιακό έγκαυμα. Και τα δύο είδη υπεριώδους ακτινοβολίας προκαλούν βλάβες στο κολλαγόνο του δέρματος, καταστρέφουν τη βιταμίνη Α στο δέρμα, επιταχύνουν τη γήρανση του και αυξάνουν τον κίνδυνο δερματικών καρκίνων.

children_summer-4-juniorsclub.gr

12  συμβουλές που πρέπει να ξέρετε για να απολαύσετε τον ήλιο χωρίς προβλήματα υγείας!

1. Αποφύγετε την πολύωρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κυρίως από τις 11:00π.μ έως τις 4:00μ.μ. Γενικώς τις ώρες της ημέρας που η σκιά σας είναι κοντύτερη από το ύψος σας προστατευθείτε από τον ήλιο.

2.Αν βγείτε έξω τις επικίνδυνες ώρες φορέστε ρούχα με μανίκια, μακρύ παντελόνι, καπέλο με μεγάλο γείσο και γυαλιά ηλίου.

children_summer-2-juniorsclub.gr

3.Εφαρμόζετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας (SPF)30 και άνω κυρίως για το πρόσωπο για οποιαδήποτε πολύωρη δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο. Η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται 15 ως 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο και να επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 ώρες.

4.Μην αφήνετε το δέρμα σας να καεί από τον ήλιο. Καλύτερα να αποκτήσετε το μαύρισμα που επιθυμείτε όσο το δυνατόν πιο σταδιακά μπορείτε, ξεκινώντας με υψηλότερο δείκτη προστασίας στην αρχή του καλοκαιριού και συνεχίζοντας προς το τέλος του καλοκαιριού με χαμηλότερο δείκτη προστασίας αναφορικά για το σώμα.

ilios-2-juniorsclub.gr

Η λογική αυτής της συμβουλής έγκειται στο γεγονός ότι από την στιγμή που εκτιθέμεθα στην ηλιακή ακτινοβολία, ξεκινά και η διαδικασία της μελανινογένεσης, δηλαδή της παραγωγής της μελανίνης, αφού το δέρμα το εκλαμβάνει ως κίνδυνο και προσπαθεί να προστατευτεί από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ουσιαστικά το μαύρισμα μας αποτελεί μία φυσιολογική αμυντική λειτουργία του σώματός μας, σκουραίνοντας παράλληλα και το χρώμα του δέρματος μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως σταματάμε και την χρήση του αντηλιακού, καθώς η επιθετικότητα του ηλίου είναι μεγάλη.

5.Χρησιμοποιείτε καθημερινά, ακόμη και τον χειμώνα, αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον(SPF) 15.

6.Προτιμήστε αδιάβροχο αντηλιακό για το σώμα και εφαρμόστε πάλι το αντηλιακό σας μετά από την κολύμβηση, όσο αδιάβροχο και αν είναι, χρειάζεται ανανέωση.

children_summer-1-juniorsclub.gr

7.Θυμηθείτε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να διαπερνά τον ελαφρύ ρουχισμό, τα τζάμια του αυτοκινήτου και τα παράθυρα.

8. Προστατευτείτε από τη UV ακτινοβολία που αντανακλάται από την άμμο, το νερό, το χιόνι ή τον πάγο.

9.Φοράτε γυαλιά ηλίου με φακούς που απορροφούν τουλάχιστον το 99% της ακτινοβολίας UVA και UVB.

10.Αποφύγετε εντελώς ή έστω την υπερβολική χρήση του solarium, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα ανάπτυξης δερματικού καρκίνου.

11.Κρατήστε τα παιδιά και βρέφη μακριά από τον ήλιο, καθώς το αντηλιακό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρά μόνο μετά τους 6 μήνες πρώτους μήνες.

children_summer-3-juniorsclub.gr

12.Φροντίστε να ελέγχετε όλο το σώμα σας περίπου κάθε μήνα για σπίλους ή νέα σημάδια, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Αν διαπιστώσετε οτιδήποτε «ύποπτο», ελέγξτε το όσο το δυνατόν συντομότερα.

ilios-1-juniorsclub.gr

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές δείξτε πόσο νοιάζεστε για εσάς και για τα παιδάκια σας και προστατευτείτε από τις δυσάρεστες επιπτώσεις της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο και θα μπορείτε να απολαμβάνετε τον υπέροχο ήλιο, με ασφάλεια.

Κέντρο αισθητικής: ERATIS (Βουτσινά – Πετσίνη Ιωάννα Χ.)

Κορίνθου 184, Πάτρα – τηλ:2610.225.583 & 6945.433.996 

Το κέντρο αισθητικής λειτουργεί από το 1981. Προσωπική εργασία – επίβλεψη – φυσική παρουσία της κ. Ιωάννας Βουτσινά – Πετσίνη και με έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό. Το εργαστήριο χαρακτηρίζεται από εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας για: Αγωγές Προσώπου Αγωγές Σώματος Αγωγές Αντιμετώπισης Τριχοφυΐας Αγωγές Αντιμετώπισης Παχυσαρκίας Μακιγιάζ.

Στο κέντρο αισθητικής ERATIS θα μπορείτε να βρείτε τις εξής υπηρεσίες: Αισθητική Προσώπου: Βαθύς Καθαρισμός, Απολέπιση, Θεραπείες Προσώπου Αισθητική Σώματος: Γλυπτική Σώματος, Body Wrapping Αποτρίχωση: Apilus, Φωτο-Ανάπλαση Μακιγιάζ : Νυφικό, Καθημερινό, Βραδινό.

gia- mpanio- juniorscub.gr

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο