Αθλητισμός

Κατερίνα Στεφανίδη Χρυσή Ολυμπιονίκης! Βίντεο: Δείτε τι δήλωσε

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε τα ξημερώματα της Κυριακής σε όλη την Ελλάδα η στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου για χάρη της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στο επί κοντώ γυναικών στο στάδιο του Ρίο όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα του στίβου. Το μετάλλιο απένειμε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια μια γυναίκα-θρύλος του στίβου, η Πολωνή Ιρένα Σεβίσκα. Η Κατερίνα έλαμπε από χαρά για τον θρίαμβό της καθώς χαμογελαστή χαιρέτισε τον κόσμο που την αποθέωσε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο. Στο άκουσμα του εθνικού ύμνου η Στεφανίδη ήταν φανερά συγκινημένη καθώς με τη σειρά της τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.

H Ελληνίδα πρωταθλήτρια λίγο μετά τις 2:20 τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε η πρώτη αθλήτρια που χαρίζει τέτοιες στιγμές στην Ελλάδα από το 2004 και τους αγώνες της Αθήνας. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, μάλιστα, θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδος). Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου. Η Στεφανίδη βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό που τελείωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν πέταξε στα 4.85μ. παρά το γεγονός ότι όπως έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν, πάσχει από υψοφοβία. Το χρυσό άλμα στα 4,85μ.

https://www.youtube.com/watch?v=PabBozcykx4

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στους αγώνες του Ρίο που χάρισε στην Ελλάδα η Στεφανίδη αποτελεί την πέμπτη καλύτερη επίδοση ελληνικής αποστολής όσον αφορά τα χρυσά μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο