Ζώα

Κοινές δράσεις τουριστικής ανάδειξης και προβολής πραγματοποιούν οι13 Δήμοι που περιβάλλουν τον Κορινθιακό Κόλπο

Με κοινό σημείο αναφοράς την Ορθολογική Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου, οι 13 Δήμοι που έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, αποφάσισαν μέσω του Σ.Π.Ο.Α.Κ., να αναλάβουν την ανάδειξη του πλούσιου τουριστικού προϊόντος τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογι-κής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ», που πραγματο-ποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στην έδρα του Συνδέσμου στο Αίγιο, οι εκπρόσωποι των Δήμων συμφώνησαν στην ανάληψη πρωτοβουλίας για οργανωτική και συντονιστική δράση, με στόχο τη θεματική ενοποίηση των ειδικών μορφών Τουρισμού και την εκπόνηση στρατηγικής προσέγγισης των αγορών και των ομάδων-στόχων που έχουν ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή, που συνδυάζει το παράκτιο μέτωπο με τον ορεινό όγκο, καθώς και αρκετά ενδιαφέροντα αρχαιολογικά και θρησκευτικά αξιοθέατα.

draseis2-juniorsclub

Στο Σύνδεσμο μετέχουν οι Δήμοι: Αιγιαλείας, Πατρέων, Ναυπακτίας, Κορινθίων, Σικυω-νίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Δωρίδος, Θηβαίων, Λεβαδέων, Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Βέλου-Βόχας και Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Σύμβουλος και αρωγός για το εγχείρημα αυτό, επιλέχτηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η Εταιρεία Συμβούλων MTCGROUP, εκτιμώντας την εμπειρία της συγκεκριμένης εταιρίας Συμβούλων στη διαχείριση τουριστικών προορισμών.

Σύντομα θα υπάρξουν επαφές τόσο προς την πλευρά των Δήμων-Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ., όσο και με εκπροσώπους Ελληνικών και Διεθνών τουριστικών παραγόντων, ώστε να εξειδικευθούν οι στόχοι και να συγκεκριμενοποιηθούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο