Συνταγές

Κυκλοφόρησαν λουκάνικα με γεύση Βότκα – Redbull

Τι θα έλεγες αν ήξερες ότι στο μέλλον, τα κλαμπάκια και τα μπαράκια όλου του κόσμου θα μοσχομύριζαν «βρώμικο»; Ρωτάω, διότι ο κόσμος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα περάσει στην επανάσταση του λουκάνικου – σε βαθμό που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά. Και για αυτό, μπορούμε να ευχαριστήσουμε ένα μικρό κρεοπωλείο στη Βόρεια Ιρλανδία.
 
Το Maguire Meats, ένα μαγαζί που λειτουργεί 27 χρόνια τώρα στη Βόρεια Ιρλανδία, στην πόλη του Irvinestown, έχει κάνει το ακατόρθωτο. Ξεκίνησε να πουλάει λουκάνικα «μπασταδρεμένα» με redbull και βότκα.

1

Ο Keelan Maguire, ο εφευρέτης-κρεοπώλης που είναι υπεύθυνος για τη γέννηση αυτού του θεικού δημιουργήματος, είπε στο Belfast Live: «Σκεφτόμασταν την ποικιλία λουκάνικων για το καλοκαίρι και ήταν η πιο τρελή ιδέα που μπορούσαμε να σκεφτούμε. Το δοκιμάσαμε, βγήκε πολύ καλό και αποδείχθηκε δημοφιλές. Επίσης, προσθέσαμε ένα αντίστοιχο, καυτερό μοσχαρίσιο που κι αυτό πάει καλά. Είναι κάτι διαφορετικό για το μπάρμπεκιου του καλοκαιριού. Έχουμε κι άλλες ιδέες που πρέπει να περιμένετε».
 
Επιχειρήσαμε να μιλήσουμε με το Maguire Meats για να κάνει κάποιο σχόλιο μέσω τηλεφώνου ή email, όμως ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι ιδιοικτήτες του Maguire Meats δεν ήταν οι μόνοι που έκαναν μια τέτοια μακιαβελική προσπάθεια να «μεταλλάξουν» τη φύση του λουκάνικου.
 
Το McCartney’s Of Moira, ένα κρεοπωλείο 140 χρόνων στην πόλη του Craugavon, παρουσίασε πριν έναν μήνα ένα άλλο χοιρινό λουκάνικο «μπασταρδεμένο» με τζιν, τόνικ και μηλίτη αχλαδιού. Το ίδιο μαγαζί είναι γνωστό για τα λουκάνικα μπύρας Guinness, που συστήνεται να μην τα «τρως ενώ οδηγείς».
 
2
Ο Judith Millar, έκτης γενιάς ιδιοκτήτης του McCartney’s of Moira, δήλωσε στην Belfast Telegraph: «Σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να αυξήσουμε το ενδιαφέρον εισάγοντας νέες γεύσεις λουκάνικων. Δεν ξέρω τι με οδήγησε στην ιδέα του τζιν. Είχα αυτήν την ιδέα για τη γεύση, αφού είναι ένα πολύ δημοφιλές ποτό αυτήν τη στιγμή. Όλοι τρελαίνονται γι’ αυτό. Αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε και σκεφτήκαμε ότι δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα».
 
4
Μόνο ο χρόνος μπορεί να μας αποδείξει αν η ανθρωπότητα θα υποκλιθεί στη γοητεία του αλκολουκάνικου. Ας πούμε ότι, προς το παρόν, μια καλή συμβουλή είναι να επενδύσεις τις μετοχές σου σε ένα κρεοπωλείο.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο