Επιστημονικά Νέα

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας είναι οι μελλοντικοί επιστήμονες!!! Δείτε στο βίντεο τον 8χρονο Δημήτρη στο Athens Science Festival

Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ελευσίνας έβαλαν σκοπό να μας εντυπωσιάσουν και τα κατάφεραν!

Με απλές μαθηματικο-φυσικές κινήσεις και επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικής τους Γρηγόρη Συκά που κάνει τα πάντα για να μας αποδείξει ότι όλα είναι θέμα παιδείας και ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ταλέντα αναξιοποίητα, δημιούργησαν ένα εργαστήρι και παρουσίασαν τα πειράματά τους!

Ανάμεσα τους ίσως και ο πιο μικρός επιστήμονας που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, ο 8χρονος Δημήτρης, ο οποίος παρουσίασε το δικό του πείραμα στο Athens Science Festival!!! 

Το juniorsclub.gr εντόπισε τους μικρούς επιστήμονες από το 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας και τον καθηγητή τους κο Συκά, ο οποίος ανταποκρίθηκε στα ερωτήματα μας.

jc: Κύριε Συκά, (Δάσκαλε, όπως σας φωνάζουν οι μαθητές), αληθεύει ότι έχετε δημιουργήσει μια επιστημονική μαγιά έτοιμη να κατακτήσει την “Επιστήμη Φυσική”, με πρότζεκτ που αναπτύσσετε συνεχώς;

Γ.Σ.:Η ομάδα επίδειξης πειραμάτων ξεκίνησε αρχικά από ένα σχολικό project. Οι μαθητές αφού κατασκεύασαν τις απαραίτητες πειραματικές διατάξεις, συνέδεσαν τα φαινόμενα με video και οπτικοακουστικό υλικό. Ξεκινήσαμε πρόβες σε παιδιά καθηγητών και τα μικρά αδελφάκια των μαθητών σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου. Μετά το αποτέλεσμα, αποφάσισα να προωθήσω το πρόγραμμα των πειραμάτων και να επισκεφτώ δημοτικά της περιοχής για επιδείξεις. 

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό! Παρουσιάσαμε τα πειράματα σε τρία δημοτικά το 2ο, 7ο, και 8ο Δημοτικό Ελευσίνας καθώς και το νηπιαγωγείο Βιολέττα

jc:Πηγαίνετε με την ομάδα των μικρών επιστημόνων σε σχολεία, εκεί τι τους παρουσιάζετε;

Γ.Σ.:Το πρόγραμμα παρουσίασης και τα πειράματα εναλλάσσονται ανάλογα την ηλικία των παιδιών. Έχουν 4 θεματικές ενότητες .Νερό, Μηχανική, Ηλεκτρομαγνητισμός και Χημεία.

jc:Οι μικροί σας επιστήμονες όμως, δεν έμειναν στα σχολεία…Οι επιδείξεις πειραμάτων έγιναν και στο Athens Science Festival. Εκεί, πώς λάβατε μέρος;

Γ.Σ.:Έπειτα από τα σχολικά πρότζεκτ, και βάση του προγράμματος γίναμε δεκτοί στο Athens Science Festival.
Δείτε το βίντεο: 

ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ από το 1ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ στο Athens Science Festival, στο Νηπιαγωγείο Βιολέττα και στα 2ο, 7ο και 8ο Δημοτικά Ελευσίνας.

 jc:Εσείς είστε έτοιμοι για περιοδεία. Είναι άκρως παιδαγωγικό να δίνετε κίνητρο στα παιδιά να μοιράζονται αυτό που αγαπούν. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας; Θα σας δούμε στην Πάτρα;

Γ.Σ.:Έχουμε δεχτεί προσκλήσεις και από τα άλλα δημοτικά της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Σκοπός μου είναι να δημιουργήσω μια μόνιμη ομάδα πειραμάτων που θα ανταποκρίνεται συνεχώς στα δημοτικά της περιοχής. Σε κάθε επίδειξη μας οι Δάσκαλοι που μας καλούν παίρνουν ως δώρο ένα οδηγό κατασκευής πειραμάτων για να επαναλάβουν τα πειράματα στους μαθητές τους. 
Όσο για εσάς; Σύντομα και στην Πάτρα μόνο για το juniorsclub!!!
Το Juniorsclub.gr εύχεται να κάνουν τα παιδιά τα όνειρα τους πραγματικότητα, γιατί σύμφωνα με την φυσική, όλα είναι εφικτά!
]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο